MEĐUNARODNI DAN OSOBA S INVALIDITETOM: „DES je primjer društvene i ekonomske uključenosti“

"Ponosan sam na sve osobe s invaliditetom u našem gradu i županiji"


U povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom gradonačelnik Andro Krstulović Opara i župan Blaženko Boban posjetili su jutros splitsku Ustanovu za zapošljavanje, rad i profesionalnu rehabilitaciju osoba s invaliditetom – DES.


-U prigodi obilježavanja Dana osoba s invaliditetom nema boljeg mjesta nego doći ovdje u DES. Ovo je uistinu ogledni primjer ekonomske i društvene uključenosti i najbolji način za zapošljavanje osoba s invaliditetom, koji dokazuje da se uz malo napora lokalnih vlasti i uz veliko zalaganje svih koji vode godinama ovu ustanovu, mogu postići kvalitetni i dobri rezultati – rekao je gradonačelnik Andro Krstulović Opara. Pozvao je sve tvrtke i pojedince da kupuju i koriste DES-ove usluge i proizvode, jer tako osim izvrsnog i kvalitetnog proizvoda, imaju priliku pomoći ovoj Ustanovi u njenom djelovanju.

– Ponosan sam na sve osobe s invaliditetom u našem gradu i županiji, kojih je na razini županije više od 11%, a s kojima zajedno posljednjih nekoliko godina rušimo fizičke i mentalne barijere i u glavama i na gradskim ulicama i u institucijama. Tako činimo život osoba s invaliditetom dostojanstvenijim i ravnopravnijim. To sami ne bismo mogli napraviti, nego isključivo uz suradnju i ukazivanje upravo osoba s invaliditetom, kojima smo dužni i kojima sa zadovoljstvom želimo pomoći – naglasio je gradonačelnik.

Župan Blaženko Boban rekao je kako biti osoba s invaliditetom znači biti mentor svima ostalima u humanosti, plemenitosti, u vođenju brige u ravnopravnosti. Zahvalio je ovom prilikom svim djelatnicima DES-a koji, kako je rekao, nema onoga što ne mogu napraviti.

Pomoćnica ravnateljice Silvana Grubišić čestitala je današnji dan svim osobama s invaliditetom, kojeg je Ustanova DES počela obilježavati već jučer osnivačkom skupštinom športskog društva osoba s invaliditetom DES.  Grubišić je iznijela podatke kako DES trenutno zapošljava 221 osobu, među kojima je 55% osoba s invaliditetom – 121 djelatnik.

-Posebno bih istaknula rad konfekcijskog pogona u ovoj godini, uslijed pandemije bolesti Covid-19. Prema potrebama tržišta preorijentirali smo proizvodnju na tekstilne zaštitne maske te tako povećali svoje prihode. U vremenu kada je gospodarstvo u mnogim djelatnostima gotovo na koljenima, u 2020. godini, DES bilježi povećanje prohoda. Također, svim je zaposlenicima povećana plaća 5% – naglasila je pomoćnica ravnateljice zahvalivši svima koji su svojim radom doprinijeli tome.Moja reakcija na članak je...
Vau
3
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
2
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime