Matijević: “Nered je na svakom koraku Splita, a gradonačelnik nam se igra ‘fasadera amatera'”

"U nedostatku ozbiljnih rješenja problema našeg grada, gradonačelnik je opet osmislio populističku akciju koja ima za cilj jedino sanirati njegov narušeni rejting" - tvrdi Matijević

Davor Matijević, tajnik SDP-a Split i čelnik gradskog kotara Blatine – Škrape, komentirao je danas akciju akcije “Čist Grad = Čist Obraz!” koju je prošle subote pokrenuo Grad Split.


“Kako očistiti Split od jeftinog populizma i PR-a?

U nedostatku ozbiljnih rješenja problema našeg grada, gradonačelnik je opet osmislio populističku akciju koja ima za cilj jedino sanirati njegov narušeni rejting.

Nakon pola mandata provedenih na čelu Grada osmislio je radnu akciju pituravanja išaranih zidova po splitskim kvartovima. Recept je jednostavan i samo treba osigurati 10-ak novinara i reportera, dovući svevremenske savjetnike sa sobom, okupit nešto stranačkih kolega oko sebe, uzet par kila piture, par valjaka, platiti marketinške usluge za reklamiranje, platiti jingle i svečano otkriti javnosti kako u gradu Splitu službe ne rade svoj posao i kako postoje ljudi koji ne bacaju smeće u kantu za smeće. Ideš… Genijalno i neshvatljivo da se toga nitko ranije nije sjetio.

Nemam ništa protiv radnih akcija, naprotiv, i sam sam kao čelnik kotara organizirao nekoliko radnih akcija čišćenja zelenih površina i pituravanje išaranih zidova, ali sam to radio sa pozicije čelnika kotara koji barata skoro nikakvim sredstvima i nemam nikakve ovlasti za promjenu sustava. A sustav, vjerujte mi, ne valja.

Naivčina poput mene je očekivala od gradonačelnika da se potrudi da promijeni sustav, da pametnije rasporedi i iskoristi komunalne redare, da se potrudi da Čistoća konačno rasporedi zelene otoke po Splitu, a ne da i dalje plaća najam za skladištenje kontejnera, da se postave dodatne kante za otpad na zelenim površinama, da osigura da komunalni redari češće rade akcije sankcioniranja nesavjesnih vlasnika kućnih ljubimaca koji ne skupljaju za svojim ljubimcima ili išetavaju ljubimce po sportskim terenima, a ne da se po kotarevima provode akcije maksimalno 5,6 puta godišnje!? Nered je na svakom koraku, a gradonačelnik nam se igra „fasadera amatera“ koji zapravo napravi više štete nego koristi jer je nakon njegove igre popločani kamen na Splitu 3 ostao umrljan bojom.


Čelni čovjek grada koji kontrolira i nadzire službe te ima sve mehanizme u svojim rukama redovito poput Sherlocka otkrije kako službe ništa ili loše rade.

Umjesto konkretnih mjera i poteza gradonačelnik je do sada dijelio krafne djelatnicima Parkova i nasada dok su oni radili, vozio se u kamionu Čistoće, demonstrativno šetuckao Žnjanom vukući za sobom hrpu direktora i to sve, naravno, reklamirajući se uz pomoć PR-a. Rezultat nakon svih tih akcija je uvijek isti-nikakav! Dovoljno je pogledati u kakvom se stanju danas nalazi Žnjan sa tonama izbačenog građevinskog otpada.Gradonačelnik Krstulović Opara nažalost na polovini svog mandata i dalje ne zna napravit ništa konkretnije od populističkog aktivizma bez ikakavih konkretnih rješenja.
Ima li koja akcija za čišćenje Splita od jeftinog populizma da se rado priključim? ” – stoji u današnjoj Matijevićevoj objavi na Facebooku.

[fb_pe url=”U nedostatku ozbiljnih rješenja problema našeg grada, gradonačelnik je opet osmislio populističku akciju koja ima za cilj jedino sanirati njegov narušeni rejting.” bottom=”30″]

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime