Matijević: “‘Grobari’ Marjana iz Sinjske ulice, gradonačelnik je dao Prljeviću nezahvalan zadatak da brani neobranjivo”

Umjesto nemaštovitih doskočica iz Sinjske, ubuduće neka nam šalju podatke i dokumentaciju o sanaciji Marjana. Zašto skrivanje? Show us the numbers!" - stoji u današnjem Matijevićevom priopćenju


Oko posljednjih zbivanja vezanih uz Marjan očitovao se Davor Matijević, tajnik SDP-a Split.


Njegovo priopćenje u nastavku donosimo u cijelosti:

“Po već uhodanom sistemu, gradonačelnik nam radi loše, aljkavo, netransparentno i pritom ignorira kako javnost tako i gradske vijećnike koji traže informacije o stanju u kojem se nalazi Marjan, ali ovaj obrazac ponašanje se može primijeniti i kad je u pitanju Žnjan, sistematizacija gradske uprave, stanje u gradskim tvrtkama, koliko nas je koštao metro, koliko nas košta neuspjeli pokušaji privremenog premještanja autobusnog kolodvora… I dok gradonačelnik kukavički šuti, zadatak da ga netko drugi brani uvijek padne na nekog nesretnog stranačkog kolegu koji dobije nezahvalan zadatak da brani neobranjivo. Ovog puta kocka je pala na tajnika HDZ-a Prljevića.

I koliko god i sami HDZ-ovci u kuloarima iskazuju nezadovoljstvo svojim gradonačelnikom u javnosti ga brane i pokušavaju zakamuflirati nesposobnost svoje gradske vlasti. Je li riječ o stranačkoj stezi ili pak stranačkoj kolegijalnosti manje je bitno jer ovdje je jedina žrtva kako nesposobne gradske vlasti, tako i HDZ-ove partijske hijerarhije, grad Split i svi stanovnici ovog grada.

I koliko god nas gradonačelnikov PR uvjeravao u suprotno, činjenice su neupitne i dokazive te jasno govore da je ovo najgora gradska vlast koju je Split ikada imao. A konkurencija je velika… Nakon skoro 3 godine mandata jedino što je ova družba, koja uveliko podsjeća na grupu TNT, uspjela postići je: povećanjem prireza za 50% godišnje su uzeli građanima 17 milijuna kuna godišnje iz džepa, Žnjan je i nakon potrošenih 11 milijuna kuna ostao prazna i prašnjava pustinja, plaže na kojima prijete odroni ili izljevi fekalija su nam svakodnevica, 280 djece je ostalo neupisano u vrtiće ove godine, ni dan danas nikome nije jasno koliko milijuna kuna nas je sve skupa koštala lakrdija koju su sami nazvali metroom, neuspjeli i loši pokušaji privremenog izmještanja autobusnog kolodvora, rotori pitari kao podsjetnik na njihovu ingenioznost i domišljatost, nezakonita sistematizacija gradske uprave zbog koje Grad gubi sporove, a kao šlag na tortu dođe Marjan.Marjan je trajna ostavština i spomenik njihove nesposobnosti i jedino „trajno“ što će ostati iza njihova mandata. Nije lako biti „grobar“ Marjana pa zato i ovakva nervoza u redovima HDZ-a. Da ne pričamo o „dojmovima“ treba se držati činjenica koje glase: sama sanacija je počela godinu i po dana prekasno, a u tom periodu je gradonačelnik ignorirao inicijative javnost i udruge koji su upozoravale na problem, ignorirao je zaključke Gradskog vijeća, ignorirao je čak i pozive ravnatelja JUPŠ Marjan na sastanak te mu je ovaj morao slati i požurnice kako bi iskamčio razgovor i dogovor o sanaciji.

Sama sanacija je provedena nestručno i netransparentno na što su upozoravali brojni stručnjaci. Ubojstvo Marjana s predumišljajem prikazuje se kao spašavanje Marjana. Stablovna metoda i korištenje vučnice uzrokovala je uništenje vegetacije ali i tla, te otvorila šumu udarima vjetra, što je ostavilo dugotrajne posljedice. Nisu pošteđeni čak ni suhozidi.
Marjan danas izgledao ogoljeno i otužno. Vrhunac bezobrazluka HDZ-a, povrh toga što već mjesecima uskraćuju oporbenim vijećnicima pravo na informacije, je novi pokušaj sakrivanja dokaza o porušenih 26 000 nedoznačenih stabala. Nakon objavljenog odgovor na vijećničko pitanje Goranu Koturu gdje su potvrđene sumnje kako je porušeno puno više stabala nego što je bilo doznačeno taj odgovor je promptno izbrisan. Nema ni izvješća tvrtke Stenavert, koja provodi nadzor, a koje je gradonačelnik obećao dostaviti čim ga dobije.

I dok se sve ovo događa, naš gradonačelnik u Tirani uči sebe i svoje suradnike kako se sade stabla, a splitska javnost nema odgovor na pitanje tko je kriv za katastrofu na Marjanu i što gradonačelnik, kao odgovorna osoba, misli poduzeti po tom pitanju. Ostavka bi bila jedina prava mjera, s obzirom na ono što je javno poznato. A koliko se toga tek skriva od očiju javnosti!?

Marjan je simbol grada i ne smije biti predmet HDZ-ovih muljaža, a javnost mora odmah dobiti sve podatke o provedenoj sanaciji. I umjesto nemaštovitih doskočica iz Sinjske, ubuduće neka nam šalju podatke i dokumentaciju o sanaciji Marjana. Zašto skrivanje? Show us the numbers!” – stoji u današnjem Matijevićevom priopćenju.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime