Davor Matijević, tajnik SDP-a Split i čelnik Gradskog kotara Blatine – Škrape komentirao je jučer otvoreni splitski “metro”, odnosno gradsku željeznicu.

Njegov komentar prenosimo u cijelosti:

“STANICE KOJE NE SPAJAJU NIŠTA I METRO KOJI NE VODI NIGDJE

Hrvatska politika je u svojoj povijesti doživjela brojna čuda. Doživjeli smo više puta zakapanje kamena temeljaca kao početak radova na istom mostu, svečana otvaranja nezavršenih radova, dok svečane najave radova pred svake izbore koji zaista nikad ne počnu već smatramo našom baštinom i tradicijom. Nikad, ali a ma baš nikad nismo imali svečano otvaranje 40 godina nakon završetka radova. Do jučer.
Jučer je gradska vlast svečano otvorila 2 stanice izgrađene prije točno 40 godina i nazvala to splitskim metroom.

Ovaj tzv.metro je treba spajati novi privremeni kolodvor na Kopilici koji je pompozno najavljen prošle godine, al se u međuvremenu otkrilo kako je zgrada namijenjena za kolodvor zapravo bespravna gradnja sa spornim vlasništvom, a sami natječaj za izvođenje radova se 2 put raspisivao. 2 puta previše jer se nakon natječaja nije ništa dogodilo. Privremena gradska vlast nije bila u stanju realizirati ni privremeni kolodvor.Možda i bolje da nije jer bi njegovom realizacijom nastao puno veći problem u Hercegovačkoj ulici koja je dovoljno zagušena i bez novih 800 autobusa dnevno jer se, naravno, išlo u projekt bez stručne analize.
O uvjetima života stanara Kopilice da i ne govorim jer je valjda jedino u Splitu normalno da se autobusni kolodvor smjesti ljudima u dvorište.

I tu se vraćamo na tužan dio priče s početka. Ovaj, nazovimo ga, metro je trebao spajati autobusni kolodvor s Istočnom obalom kako bi se rasteretio promet. S obzirom da ništa drugo nisu uspjeli realizirati jučer nam je gradska vlast podvalila novi medijski spin o prvom splitskom metrou dok je svima zapravo jasno da su se ljudi provozali s jedne strane grada na drugi koristeći infrastrukturu staru 40 godina. I prozvali to svojim projektom.

Stanice izgrađene prije 40 godina koje ne spajaju ništa i “metro” koji ne vodi nigdje je najnovije infrastrukturno ulaganje ove gradske vlasti.

Ovakav metro može jedino poslužiti stanarima Kopilice da brže dođu do grada kako bi novim prosvjedom ukazali na nelogičnosti i apsurdnosti ove gradske vlasti. I Krstuloviću Opari da nam ponovo baci prašinu u oči i pokuša nas uvjerit da nešto zbilja i radi za ovaj grad.” – napisao je Matijević.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime