Martin Pauk: “Na nama je da osiguramo da se proces sanacije napravi po pravilima struke”

"Panika je dignuta, ali za nju mjesta nema", naglasio je nezavisni vijećnik Martin Pauk.

Nezavisni vijećnik Martin Pauk nakon izvanredne konferencije za novinare te razgovora s gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom i drugim gradskim vijećnicima prokomentirao je trenutnu situaciju u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo te se osvrnuo na proces sanacije odlagališta otpada Karepovac.


– Sastanak je bio dobro koncipiran da se smiri panika koja je nastala u očitoj borbi za tron u splitskom dijelu NZJZ-a. Panika je dignuta, ali za nju mjesta nema. Ovakva sanacija je napravljena na više stotina odlagališta u Europi i svijetu. Ljudi su prolazili kroz isti proces kroz koji danas prolaze Splićani. Svima je smrdilo, svi su bili zabrinuti i na kraju nije bilo nikakvih posljedica, poručio je Pauk.

Nije otpad izmišljen jučer, niti je Split jedini grad koji ima ekološki problem

– Ovaj proces nije izmišljen u Splitu, ovo se ne radi samo za Split niti se sa Splitom eksperimentira. Koristi se proces koji je napravljen na više stotina europskih odlagališta, a ono što mi kao gradska vlast moramo osigurati i omogućiti jest da se taj proces u Splitu provodi na isti način na koji se provodio u Ljubljani, Beču ili Amsterdamu.

Nije otpad izmišljen jučer, niti je Split jedini grad koji ima ekološki problem. Svi su ga ostali riješili, a mi samo kopiramo jedan od nekoliko modela sanacije. Nema mjesta panici, nigdje nije bilo dugotrajnih posljedica te ih isto tako neće biti ni u Splitu ako se sve napravi po pravilima struke, a na nama je da osiguramo da se to tako napravi, zaklučio je Martin Pauk.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0