Markić: “Prostor Ljetnog kina Bačvice obogaćuje kulturnu ponudu Grada i mora ostati u javnoj uporabi”

"Politika uređenja Splita i podizanja kvalitete života u njemu treba biti imperativ"

Nositelj liste SDP-a u kotaru Bačvice i gradski vijećnik Joško Markić osvrnuo se priopćenjem na prostor Ljetnog kina Bačvice. U svom priopćenju navodi važnost jednog takvog prostora za razna kulturna događanja i festivale. Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:


Iznimno je važno da se kulturna ponuda u Splitu stalno obogaćuje i unaprjeđuje te da traje tijekom cijele godine. Ona se mora oblikovati i stvarati za sve građane Splita, a ne samo za turiste ili tijekom turističke sezone. Kultura i kulturna djelatnost obogaćuju i poboljšavaju kvalitetu života, čine nas otvorenim za nova dostignuća i tolerantnima na različitosti.

Stoga je važno da se i dalje potiču festivali i manifestacije poput Splitskog ljeta, Festivala mediteranskog filma, Pričigina i mnogih drugih koje sadržajno čine brend kulturne slike Splita. U tom smislu je potrebno „rezervirati“ dio vanjskih prostora Grada za glazbeno-scenske izvedbe, a prostor Ljetnog kina Bačvice je definitivno jedna od tih lokacija.

Prenamjena prostora za novi hotel bi dodatno urbanistički opteretila prostor Bačvica te otežala problem prometa i parkiranja u kotaru. Važno je osnažiti urbanističku praksu u planiranju vodeći računa o tradiciji nasljeđa i posebnostima mediteranske kulture i podneblja. Na umu nam mora biti dobro šire zajednice, a ne parcijalni interesi. Stoga se ne smije dopustiti prenamjena prostora Ljetnog kina Bačvice u korist nečijeg privatnog interesa već ga i dalje koristiti za sveopće javno dobro.Politika uređenja Splita i podizanja kvalitete života u njemu treba biti imperativ! I to ne samo na Bačvicama, već u cijelom gradu, kako bi Split ponovo postao grad po mjeri čovjeka.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0


Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime