Joško Markić (SDP) u sklopu vijećničkih pitanja 37. sjednice GV Grada Splita osvrnuo se na nasilje u gradu Splitu i okolnim mjestima.

– Nedavno nas je zgrozila snimka maloljetničkog nasilja u Kaštelima, a ne možemo zaboraviti tuče srednjoškolki na kojoj smo raspravljali na vijeću prošle godine. Osim toga naš gradonačelnik je doživio fizički napad. Natpisi mržnje te veličanje zločinačkih ideologija. Mislim da kao društvo ne smijemo ostati na verbalnim osudama. Smatra li naša vlast da je potrebno uvesti građanski odgoj u škole ili smatrate da nikakve promjene nisu potrebne – zapitao se Markić.

Gradonačelnik Krstulović Opara odgovor na ovo pitanje je prepustio pročelnik za društvene djelatnosti Grada Splita, Mati Omaziću.

– U svakom elementu školskog kurikuluma nalaze se elementi građanskog odgoja, tako da i svaka škola ima svoj potrebni protokol. Preventivni programi su sastavni dio školskog kurikuluma. Slažem se donekle s vama, ali morate znati, unutar kurikuluma se ovim problemi i nalaze – zaključio je Omazić.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime