Mario Žigić dobitnik pojedinačne nagrade MUP-a: Ovogodišnja pojedinačna nagrada MUP-a ide u PP Gruda

Tijekom osmogodišnjeg rada spriječio je krijumčarenje 10 većih količina droga


Mario Žigić, policijski službenik za graničnu kontrolu u Policijskoj postaji Gruda dobitnik je jedne od ukupno dvije dodijeljene ovogodišnje  pojedinačne nagrade Ministarstva unutarnjih poslova koja mu je dodijeljena na svečanoj proslavi Dana policije u petak, 29. rujna u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu.

Ovaj 28-godišnji policajac, rodom iz Vinkovaca,  službu obavlja u Policijskoj postaji Gruda od 2010. g., a nagrada mu je uručena radi iznimnih rezultata pri otkrivanju većih količina droga na graničnim prijelazima. Tijekom osmogodišnjeg rada spriječio je krijumčarenje 10 većih količina droga, a samo u posljednjih godinu dana, tijekom ulazne granične kontrole, u četiri odvojena slučaja, pronašao je preko 35 kg marihuane i gotovo 8 kg heroina. Prilikom krijumčarenja, droga je skrivena u posebno izrađenim mjestima u vozilima zbog čega je potrebna iznimna motiviranost i trud policijskih službenika da bi prije svega profilirali vozače, a potom i pronašli drogu skrivenu u vozilu.

Ova nagrada, osim  značaja policijskom službeniku Žigiću, značajna je i Policijskoj postaji Gruda, ali i cijeloj Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj čijem ugledu je doprinijela.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0