Marijana Puljak nakon sastavljanja Gradskog vijeća: “Ja se bojim da nastavljamo jedan crni niz u gradu Splitu”

"Vjerujem da će ovaj politički brak iz interesa, koji je okrunjen ovdje i formalno, potrajati."

Jutros je u Splitu održana konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća. Na sjednici je bilo prisutno svih 35 vijećnika, koji su jednoglasno izabrali mandatnu komisiju.


Za predsjednika Vijeća izabran je HGS-ov Jure Šundov s 18 glasova za, 14 protiv i jednim suzdržanim. Potpredsjednici Vijeća su HDZ-ov Petar Škorić i predsjednica stranke Pametno, Marijana Puljak, koja je za Dalmacija Danas komentirala današnju sjednicu.

Izabrali ste skoro jednogasno. Što možemo očekivati od stranke Pameto sljedeće četiri godine?

– Stranka Pametno će raditi kako je i najavljivala, bit ćemo doista konstruktivna oporba, koja će podržat sve dobre prijedloge za ovaj grad i u interesu svih građana Splita. Davat ćemo i svoje prijedloge, svoja rješenja i nadam se da će zaista izvršna vlast, koja proklamira da radi u interesu svih građana, neke od tih prijedloga podržati i prihvatiti. Zahvaljujem svima koji su na konstituirajućoj sjednici glasali za mene kao potpredsjednicu Vijeća. Nadam se da će radna sjednica biti što prije i da ćemo početi s radom.

Vjerujete li da će koalicija HDZ-HGS izdržati četiri godine?

– Vjerujem da će ovaj politički brak iz interesa, koji je okrunjen ovdje i formalno i predstavljen javnosti, potrajati. Obje opcije funkcioniraju na taj način, političke trgovine, već dugi niz godina, to je način njihovog rada i funkcioniranja u politici. Vjerujem da će na taj način ta suradnja trajati dugo. Što ne znači da je to sve u interesu građana Splita. Ja se bojim da nastavljamo jedan crni niz u gradu Splitu. Mi ćemo se truditi kao konstruktivna oporba ukazivati na sve loše stvari i truditi ćemo se govoriti kako popraviti te loše prijedloge.


Kako ste glasovali u slučaju Petra Škorića i Jure Šundova?

– Nismo podržali izbor Jure Šundova za predsjednika Gradskog vijeća, nismo podržali konstituiranje ovakve vlasti, kao što smo izjavljivali u predizboronoj kampanji. Za gospodina Škorića kao potpredsjednika smo bili suzdržani. To je formalna funkcija koja ne utječe na formiranje Vijeća.Podsjećamo, stranka Pametno u Gradskom vijeću ima sedam vijećnika, a oni su Renato Čupić, Sani Mardešić, Jakov Prkić, Natalija Tafra Bazina, Branimir Urlić, Kristina Vidan i Marijana Puljak.

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/dalmacijadanas/videos/334714963616446/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0