Marijana Puljak nakon sastanka s ministrom: “Inzistiramo na javnoj objavi cjelokupne dokumentacije projekta”

Puljak traži objavu projektne dokumentacije na web stranici Grada

Tijekom jučerašnjeg dana ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić održao je sastanak sa Splitsko-dalmatinskim županom Blaženkom Bobanom te otočkim načelnicima i gradonačelnicima vezano uz temu gospodarenja otpadom. Nakon toga je zajedno s gradonačelnikom Grada Splita Androm Krstulovićem Oparom obišao odlagalište otpada Karepovac te održao sastanak na temu sanacije postojećeg odlagališta i gradnje Centra za gospodarenjem otpadom u Lećevici.


Marijana Puljak

Nakon tog sastanka ministar je izjavio kako se na Karepovcu mjere svi standardni plinovi propisani pri ovakvim sanacijama te da su oni u dozvoljenim granicama. Također je naglasio kako će se radovi izvoditi iza 17h, do 22h kako bi završili na vrijeme prije sezone.

Marijana Puljak, gradska vijećnica stranke Pametno prokomentirala je dolazak ministra u Split te zatražila objavu projektne dokumentacije prije tematske sjednice Gradskog vijeća sljedeći ponedjeljak.

– Uspjeli smo ministra dovesti u Split, sada još čekamo službeni zapisnik s jučerašnjeg sastanka i obilaska Karepovca. Nakon što je gđa. Ninčević, ravnateljica splitskog NZJZ-a izjavila kako plinovi s Karepovca moguće loše utječu na zdravlje naših sugrađana, tražili smo zaustavljanje sanacije, sastanak s dogradonačelnicima i tematsku sjednicu Gradskog vijeća. Tek kad je Pametno javno ”podiglo prašinu” održao se sastanak s gradonačelnikom, a jučer je u Split stigao i ministar, poručila je Marijana Puljak.

– Inzistiramo na javnoj objavi cjelokupne dokumentacije projekta, svih dozvola, zapisnika, inspekcijskih nadzora i pismenom očitovanju ministarstva na navode ravnateljice županijskog Zavoda za javno zdravstvo kako bi se otklonile sve sumnje u ispravno vođenje projekta i negativan utjecaj na zdravlje ljudi. Grad hitno treba objaviti cijeli projekt na webu, naglasila je Puljak.

Tematska sjednica Gradskog vijeća bit će održana u ponedjeljak 19.02. uz predstavnike ministarstva i HZJZ na kojoj će se sumirati sastanak s ministrom, ali će se dati i odgovori na sva pitanja kako vijećnika tako i građana. Također će se odlučiti o dodatnim mjernim stanicama te razgovarati o planu gospodarenja otpadom i lokaciji kompostane i sortirnice.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0