U prometnoj nesreći od 26. listopada oko 12,20 sati u Šibeniku u Ulici Vladimira Nazora lakše je ozlijeđena 89-godišnja pješakinja.

Do prometne nesreće je došlo kada se, u to vrijeme, nepoznati vozač, bez zaštitne kacige na glavi upravljao neregistriranim i neosiguranim mopedom Piaggio Typhoon, koji je odjavljen dana 12.09.2014.g, pješačkom prijelazu mopedom nije približavao sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake, odnosno tako da može zaustaviti svoje vozilo da bi propustio pješake koji su već stupili na kolnik. Uslijed toga na obilježenom pješačkom prijelazu mopedom nalijeće na pješakinju, koja je prelazila kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza. Od sudara pješakinja pada na kolnik, pri čemu i  vozač skupa s mopedom pada kolnik, gdje se i zaustavlja.

Nakon prometne nesreće vozač je s mopedom napustio mjesto događaja prometne nesreće, a da ozlijeđenoj osobi u prometnoj nesreći pješakinji nije pružio pomoć, niti je obavijestio najbližu Policijsku postaju i nije sačekao dolazak ovlaštene osobe koja obavlja očevid.

Ubrzo iza prometne nesreće moped je pronađen u Šibeniku i Ulici Obala hrvatske mornarice, kod ulaza u parkiralište gat Krka, gdje su na mopedu obavljene očevidne radnje, nakon čega je prevezen u krug Policijske uprave.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je da je prometnu nesreću skrivio maloljetni vozač, koji je evidentiran kao recidivista prometnih prekršaja i koji je uz Optužni prijedlog priveden Prekršajnom sudu u Šibeniku.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime