MAJKA SVIH POŽARA Vatra je krenula iz blizine dalekovoda, pogledajte brzinu širenja u samo 20 minuta!

Pogledajte cijelo izvješće kojega je jučer na tematskoj sjednici splitskog Gradskog vijeća prezentirao zapovjednik JVP Split, Ivan Kovečević

Na jučerašnjom tematskoj sjednici splitskog Gradskog vijeća, koje je trajalo gotovo 9 punih sati, tri su točke bile na dnevnom redu. Uvjerljivo najviše trajalo je izvješće sudionika u gašenju požara kao i rasprava nakon toga, a usmena informacija o ostvarivanju prava na naknadu štete fizičkih i pravnih osoba pogođenih požarom i rasprava o prijedlogu dopune Odluke o komunalnom redu trajali su znatno kraće.


Požar, kojega su piloti kanadera nazvali “majkom svih požara”, dugo će se još pamtiti jer je, osim što je izgorjela površina grada Rijeke, prvi put ušao u sam grad Split i zaprijetio pojedinim njegovim kvartovima.

Svi vijećnici pohvalili su izvješće zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Split, Ivana Kovačevića, koji je nedugo nakon početka tematske sjednice podnio izvješće i intervenciji gašenja požara 17. srpnja 2017. na području Srinjine – Žrnovnica – Split.

Požar je počeo na području Omiša, a ne Splita, točnije u Tugarama, 41 minutu iza ponoći. Vatra je izbila u neposrednoj blizini dalekovoda po vjetrovitom vremenu i udarima bure preko 50 km/h. Centar 112 je obavijestio najbliže društvo, a to je DVD Gata, a na požarište je odmah potom poslano vozilo JVP Split i DVD-a Žrnovnica. Već je u 1 sat iza ponoći poslano još 10 ekipa iz okolnih društava. Tada je još velik broj društava sa splitskog područja bio na požarima u Šestanovcu i Dugobabama.

Vatra je krnula iz neposredne blizine dalekodova (crvena točka)

Do 3 sata i 40 minuta na požarištu je bilo angažirano 12 postrojbi, 32 vozila i čak 104 vatrogasca.

Gdje je točno požar nastao i kojom brzinom se proširio pogledajte u ovom video zapisu koji je nastao na temelju snimaka s protupožarne nadzorne kamere u sklopu projekta Holistic, a koja je postavljena na objektu na Perunu iznad Tugara. Ove su fotografije javno prikazane za vrijeme jučerašnje tematske sjednice Gradskog vijeća:


Ovdje pogledajte cijelo izvješće zapovjednika JVP-a Split, Ivana Kovačevića:Izvjesce-o-intervenciji-gasenja-pozara

Naš portal vijest o požaru u Tugarama imao je već pola sata nakon njegovog izbijanja:

Fotoreporter Miroslav Lelas na požarištu u Donje Sitnom bio je u zoru:

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/dalmacijadanas/videos/334655236955752/” bottom=”30″]

Cijelu video kronologiju praćenja požara na našem portalu možete pogledati ovdje.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0