Nakon rekordne turističke sezone, ali i brojnih turističkih nagrada koje su otišle u Split, “navala” na grad pod Marjanom se osjetno smanjila tijekom studenog. Ipak, sudeći prema 104-metarskoj jahti koja je jučer uplovila u Splitu, grad ne prestaje biti zanimljiv ni u hladnijem dijelu godine.

Bilo je mnogo nagađanja tko je vlasnik luksuzne jahte koja se jučer privezala uz Zapadnu obalu i tako postaja jedna od najvećih koja se ikada na tom mjestu našla. Radi se o plovilu izgrađenim u njemačkom gradu Kielu i koja je trenutno na probnoj plovidbi Sredozemljem. Cilj je luka na Bliskom istoku.

Jahtu je izradila tvrtka Lurssen, a nosi naziv Amadea. Sadrži pet paluba i heliodrom na krmi. Trenutno plovi pod zastavom Marshallovih Otoka.

Jahtu smo sa Zvončaca snimili tijekom današnjeg dana. Bila je usidrena nekoliko sati pred južnim obalama Splita. Na njoj se navodno ne nalaze putnici već samo članovi posade koji su tijekom popodneva uživali ne samo u suncu, već i u ribolovu. Do jahte je tijekom dana stiglo i nekoliko dostavnih brodica.

Više pogledajte u priloženoj fotogaleriji…


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0