LUKAVI OTOČANIN Muškarac zemljišniku “prodao priču” da je kupio nekretnine za 185 tisuća eura. Sad se druži s DORH-om

Okrivljenik je bio svjestan da do te kupoprodaje nikada nije došlo i da je ugovor potpisao svojim imenom i prezimenom na mjestu kupca te je imitirao potpis prodavatelja

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je nakon provedenih izvida podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1941.) zbog počinjenja kaznenog djela krivotvorenja isprava iz članka 278. stavak 1. Kaznenog zakona i kaznenog djela ovjeravanja neistinitog sadržaja iz članka 281. stavak 1. KZ-a. (2. 5. 2019.).


– Okrivljeniku se stavlja na teret da je 15. lipnja 2018. na jednom srednjodalmatinskom otoku, u nakani da prikaže kako je stekao nekretnine (zgrada površine 84 kvadratna metra i šuma površine 628 kvadratna metra) sastavio ugovor o kupoprodaji nekretnine u kojem se neistinito navodi da ih vlasnik navedenih nekretnina prodaje okrivljeniku za cijenu od 185.000,00 eura.

Okrivljenik je bio svjestan da do te kupoprodaje nikada nije došlo i da je ugovor potpisao svojim imenom i prezimenom na mjestu kupca te je imitirao potpis prodavatelja.

Okrivljenik je, tereti ga se, takav kupoprodajni ugovor uz prijedlog za uknjižbu prava vlasništva na navedenim nekretninama dostavio zemljišnoknjižnom odjelu općinskog suda, pa su službenici tog odjela, ne sumnjajući u vjerodostojnost ugovora, proveli ga kroz zemljišne knjige tako da su okrivljenika upisali kao vlasnika za cijelo na toj katastarskoj čestici – stoji u današnjem priopćenju DORH-a.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0


Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime