“LOZO, EVO RUKE!” Splitski glazbenici skupljaju novac za kolegu čiju je kuću u Žrnovnici progutao požar

"Vatreni vrtlog visok najmanje dvadeset metara bio je u mom dvorištu"

Brojni glazbenici i bliski prijatelji udružili su snage kako bi humanitarnim koncertom “LOZO,
EVO RUKE!” u utorak, 1. kolovoza 2017. u Đardinu, pomogli kolegi glazbeniku i dragom
prijatelju Ivanu Lozi.


Naime, njegovu skromnu kuću u Žrnovnici teško je oštetila vatra uslijed požara koji je 17. srpnja ove godine zahvatio okolicu Splita.

– Kada se požar počeo približavati Žrnovnici, nazvala me žena i obavijestila kako cijelo popodne zalijeva dvorište ne bi li tako spriječila širenje vatre. Kada sam došao kući s posla, vidio sam da je vrag odnio šalu. Požar je bio jedva kilometar od nas. Namočio sam vodom ručnik i stavio ga preko lica da se ne ugušim od dima. Prolijevao sam s ono još malo vode što je pod tlakom ostalo, nakon čega sam počeo koristiti sve što mi je došlo pod ruku: deke, majice, granje… a vatra se sve brže približavala mojoj kući.- prepričava Ivan.

– Nedugo zatim vatra je izmakla kontroli. Začuo sam snažnu eksploziju i potrčao s druge strane kuće da vidim o čemu se radi. Vatreni vrtlog visok najmanje dvadeset metara bio je u mom dvorištu. Vidio sam da mi nema spasa. Uzeo sam suprugu pod ruku i pobjegli smo automobilom. Htio sam barem njega spasiti, ako mi već kuća gori. – rekao je.

Velika sreća ovog oca troje djece je što su sva njegova djeca u to vrijeme bila na sigurnom, no materijalna šteta koja je ostala nakon požara je značajna. Vatra je progutala okućnicu, vrt, progutala je čak i dobar dio stvari u kući. Ipak, u svoj njegovoj nesreći, Ivanu je jedna okolnost izmamila osmijeh na lice. Naime, vatra je zaobišla njegovu “svetinju” i izvor prihoda – bubnjeve.

– U utorak imamo jednu lipu humanitarnu večer. – rekao je Ilija Utrobičić – idejni začetnik ovog humanitarnog koncerta. – Ideja je da mi muzičari damo malo ruke našem kolegi Ivanu Lozi kojemu je požar napravio veliku štetu na kući. Kućni band večeri je Jukebox Live Band iz
Kaštela, a nastupati će i Čuvari Svirala, Francesco Ljubica, The Boosters band, Trio Gušt Free
Jazz Band i drugi. Dođite i dajte ruke! – poručio je.


Tijekom koncerta prikupljat će se novčani dobrovoljni prilozi za pomoć. Sva prikupljena sredstva bit će uručena Ivanu Lozi osobno na pozornici nakon koncerta.

U utorak, 1. kolovoza 2017., svratite u Đardin, uživajte u odličnoj svirci i dajte ruke Lozi!Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0