Ljubitelji lika i djela Josipa Broza Tita feštaju u Kumrovcu, među njima i Ranko Ostojić

Zastave bivših republika, slike Tita, kape, titovke, marame sve je to i danas bilo dio ikonografije koja je dominirala Kumrovcem

Više od šest tisuća poklonika lika i djela Josipa Broza Tita (Kumrovec, 7. V. 1892 – Ljubljana, 4. V. 1980). okupilo se u subotu u Kumrovcu na “Danu mladosti – radosti” na obilježavanju njegovog 125. rođendana.


Zastave bivših republika, slike Tita, kape, titovke, marame sve je to i danas bilo dio ikonografije koja je dominirala Kumrovcem, ali i tvrdnje da se borba protiv fašizma nastavlja i danas od čega, po riječima govornika, prijeti velika opasnost, javlja tportal.

Tako je predsjednik Saveza društava Josip Broz Tito, Jovan Vejnović, naglasio da se u Kumrovec ne dolazi radi prošlosti nego sadašnjosti i budućnosti. Kazao je kako je budućnost ta za koju je zabrinut jer je, po njegovim riječima, BDP niži nego prije 30 godina kao i kupovna moć dok je socijalna i ekonomska sigurnost na sve nižoj razini.

Među posjetiteljima je bio i SDP-ovac Ranko Ostojić. Uz fotogaleriju, objavio je kratak komentar: “”Pozitiva iz Kumrovca”.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10212943358680066&id=1273880431&pnref=story” bottom=”30″]

 


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0