LJEPOTOM ZA VATROGASCE Kozmetičarke, frizerke i maserke prikupljale novac za kupnju opreme DVD-u Split

Na Trgu Jadran u Mall of Split je jučer zbilja bilo kao u jednom velikom profesionalnom kozmetičkom salonu

Jučer je u 9 sati u Mall of Split započela dugo najavljivana akcija “Ljepotom za vatrogasce”. Radi se o akciji koju su osmislile kozmetičarke, maserke, te frizerke s područja cijele Hrvatske, kako bi prikupile donacije za kupnju opreme za Dobrovoljno vatrogasno društvo Split.


Naime, tijekom požara koji su sredinom srpnja poharali splitsko područje, neke njihove kolegice su priskočile u pomoć vatrogascima, a zbog nedostatka opreme, kuće su se branile Jupol kantama. Uvidjevši da je stanje s opremom kritično, jedna kozmetičarka iz Osijeka, Kristina Karner, predložila je pokretanje ove hvalevrijedne akcije.

– Na ovo sam se odlučila iz kolegijalnosti prema prijateljima koji rade u Splitu i koji su sudjelovali u gašenju požara. Nije mi bio problem doći iz Osijeka, 700 kilometara, ali i da je sedam tisuća kilometara, za dobru stvar vrijedi. Akciji se odazvalo preko 90 cura, radili smo od jutra i nadamo se da smo uspjele u svom cilju da pomognemo DVD-u Split. – kaže Kristina. No, ne razmišlja samo o kratkoročnom cilju.

– Iskreno se nadam da će ova akcija pomoći da se Hrvatska digne na noge, da svako dobrovoljno vatrogasno društvo dobije adekvatnu opremu za rad. Jer ne vrijedi da se hvalimo Lijepom našom, ako ona izgori. – kaže Kristina.

Akcija je završila u 20 sati, ali vrijedna Osječanka kaže da je za dobar cilj, spremna sve ponoviti.

– Akcija se održala prvi put. Jako sam ponosna na sve djevojke koje su došle i na kraju krajeva i na sebe, jer nisam znala da ću uspjeti, s kolegicom Brankom, dići cijelu Hrvatsku na noge. Spremne smo i opet se okupiti kako bi pomogli bilo kome u Hrvatskoj kome je pomoć potrebna. Ja se stavljam na rapolaganje i naravno, za pomoć nikad nije kasno. – poručuje Kristina.


Na Trgu Jadran u Mall of Split je jučer zbilja bilo kao u jednom velikom profesionalnom kozmetičkom salonu, a kako to izgleda pogledajte o fotogaleriji.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0