LIONS CLUB TROGIR PROSLAVIO 20 OBLJETNICU DJELOVANJA Sav prihod s proslave darovat će Županijskoj Udruzi slijepih Split

U tradicionalnom tonu humanosti i pomaganja, Lions Club Trogir proslavio je 20. obljetnicu djelovanja.


Na svečanoj večeri ispunjenoj emocijama sudjelovalo je stotinjak članova Lions organizacije iz cijele Hrvatske, a sav prikupljen prihod, LC Trogir darovat će slijepoj i slabovidnoj djeci i mladima Županijske Udruge slijepih Split.


Dvadeset uspješnih godina rada dalmatinskog humanitarnog tima obilježili su brojni su uspješni projekti, a predsjednica LC Trogir Tatajana Vukman u ovoj posebnoj večeri prisjetila se onih na koje su posebno ponosni.

Iz LC Trogir je potekla ideja i organizacija prve jedriličarske regate pod nazivom Jedrima protiv droge. Danas je ova regata, najveća međunarodna Lions regata, i ove godine okupila oko 500 sudionika iz 29 zemalja i 19 posada iz Hrvatske. Svake godine ovim projektom prikupljaju se značajna sredstva za prevenciju i rehabilitaciju ovisnika o drogi, – istaknula je Tatajana Vukman te dodala:

– Klub je nakon nekoliko godina mirovanja obnovio članstvo i u zadnjih godinu dana pokrenuo akciju prikupljanja sredstava za siromašne obitelji, oboljele od raka, akciju “Omogući im”, opremanje učionice za djecu sa posebnim potrebama, sudjelovanje u oplemenjivanju prostora gdje svi zajedno živimo u akciji “Posadi drvo ne budi panj” i time u protekloj godini donirali nešto više od 20.000 kuna.

Uz međusobno druženje i razmjenu iskustava, Lionse je zabavljao sastav Neron iz Splita. Brojne goste oduševila je lutrija te aukcija 6 likovnih dijela umjetnika Željka Mucka, Darka Jovanovića, Milice Krstulović, Karina Grenca i Tisje Kljaković Braić.

Svojim nastupom ovu posebnu večer upotpunio je hrvatski glumac i zabavljač Damir Mihanović- Ćubi. Povodom 20. obljetnice održana je i sjednica kabineta guvernera i Vijeća guvernera na kojoj je sudjelovao veliki broj Lionsa iz cijele Hrvatske.

Lions Club Trogir dio je Lions Districta 126 Hrvatska. Osnovna misija Lionsa u Hrvatskoj pa tako i Lions Cluba Trogir je stvarati duh razumijevanja među ljudima pružanjem humanitarne pomoći i dobrovoljnim služenjem svojoj zajednici.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime