Limena glazba oduševila Božićnim koncertom u Žrnovnici

Koncertu su bili prisutni i stariji glazbari koji su se kroz isječke iz filma s nostalgijom prisjetili nastupa Limene glazbe Žrnovnica u legendarnim Smojinim serijama


Hrvatsko glazbeno društvo „Stjepan Radić“ održalo je u atriju OŠ „Žrnovnici“ veliki Božićni koncert. Svojim izvrsnim izvedbama marševa i božićnih pjesama limena glazba pokazala je da je postigla izniman napredak u vrlo kratkom razdoblju od kada su se ove godine ponovno obnovili, pa slobodno možemo kazati da su jučer zvučali kao u najbolja vremena svoje slavne povijesti o kojoj je u sklopu koncerta premijerno prikazan i kratki film.


Koncertu su bili prisutni i stariji glazbari koji su se kroz isječke iz filma s nostalgijom prisjetili nastupa Limene glazbe Žrnovnica u legendarnim Smojinim serijama „Malo misto“ i „Ča smo na ovom svitu“, kao i brojnih drugih zapaženih nastupa. Oduševljenje koncertom nisu krili ni ostali posjetitelji koji su žrnovačke glazbare u više navrata pozdravili sa „standing ovation“, a oduševljenje nisu krili ni u komentarima neposredno nakon koncerta.

Prikazani film o  povijesti ove limene glazbe koja je osnovana davne 1911. godine, iste one kada je osnovan i splitski Hajduk, pripremili su u suradnji s Dujom Barbarićem s portala Zrnovnica.hr kojem se i ovim putem na tome od srca zahvaljuju, baš kao što se zahvaljuju i svim posjetiteljima na dolasku, pokroviteljima ovog koncerta: Splitsko-dalmatinskoj županiji i Gradu Splitu, kao i svim drugim donatorima i sponzorima bez kojih obnova limene glazbe ne bi bila moguća, i to: Parkovi i nasadi d.o.o., HGU Split, Connecto Transfers,  Čistoća d.o.o. i Lovrinac d.o.o.

Zahvaljuju se na pomoći i svom Mjesnom odboru iz Žrnovnice kao i privatnim donatorima iz mjesta, portalu Dalmacija Danas na medijskom praćenju, kao i gradskom vijećniku Tonću Blaževiću koji je na jednoj od sjednica splitskog Gradskog vijeća ukazao na problematiku neadekvatnog financiranja ove stoljetne limene glazbe od strane Grada Splita, uz nadu da više neće biti potrebe za takvim intervencijama.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime