LIJEPA PRIČA SA ISTOKA SPLITA Stranka i dvije udruge zajedno na kotarske izbore

Dosad su zajedno radili na rješavanju problema koji su tištili stanovnike Mejaša

Mejaši su najveći kotar u gradu Splitu. A upravo taj istočni dio grada spada u one koje su se najviše zanemarivali, sve dok grad nije postao pretijesan pa se morao širiti dalje. Upravo u tom kotaru se događa jedna lijepa priča.


Naime, dosadašnji predsjednik kotara, Vice Mihanović, kroz protekli mandat je radio na komunalnom i ostalom opremanju kotara, a uz pomoć dviju najaktivnijih udruga iz tog dijela, sad kreće na izbore mješovitom listom od članova stranke i predstavnika udruga.

-Prošle dvije godine su u kotar se doselile mnoge nove obitelji u komunalno nesređen okoliš, te uz pomoć udruge stanara Nova Kila i građanske udruge Istok Splita pokušavamo riješiti probleme koji tište naše susjede. Prije našeg mandata broj igrališta u kotaru je bio nula, a sada imamo dva sportska igrališta i pet dječjih, te u planu još nekoliko. Sve građane kotara i šire pozivamo 14.6. na otvaranje dječjeg igrališta Sv. Spasa te da uz druženje proslavimo još jedan projekt sigurno i kvalitetno odrađen. Također radimo na nizu infrastrukturnih projekata i bavimo se problematikom Karepovca, koliko to možemo. Na ovoj listi se nalaze kvalitetni ljudi, s kojima sam uvjeren da možemo ovaj kotar učiniti ugodnim mjestom za život. – kazao je Vice Mihanović.

-Otkad sam došao na funkciju dopredsjednika, s gospodinom Mihanovićem imam odličan odnos. Do sada je razmotrio sve naše zahtjeve te je veliku većinu uvažio, a one koje su izvan njegovog područja proslijedio odgovornim osobama. Dobrom praksom i suradnjom smo došli na ideju da se pridružim listi HDZ-a na predstojećim kotarskim izborima kao nestranački kandidat, to jest kao obnašatelj funkcije dopredsjednika naše udruge, te smatram to kao nastavak kvalitetne suradnje i odnosa za koji se nadam da će se i nastaviti nakon izbora. – zaključio je Željen Popadić, udruga Nova Kila.

– Organizirali smo se s ciljem podizanja svijesti susjeda o okolišu i da vlastitim primjerom i građanskim aktivizmom pokažemo kako se brine o vlastitom dvorištu, a to je najefektnije akcijama cišćenja, stoga još jednu takvu zajedno organiziramo u petak, 17.6. u 17 sati kod POS-ovih zgrada. Nadamo se vašem odazivu!- rekao je dopredsjednik udruge Istok Splita Toni Piplica koji je također na listi.

 


 

 Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
2
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime