Lendić (SDP): Zato su svaki dan na Dnevniku ministri obrane i unutarnjih poslova; Vidić (HDZ): SDP-ovi ministri išli su po savjete u Beograd

Zaiskrilo je sjednici Županijske skuptšine SDŽ

Iza 12 sati na dnevni red 4. sjednice Skupštine SDŽ došlo je na red Izvješće o radu župana Splitsko-dalmatinske županije za prvih 6 mjeseci aktualne godine.


Izvješće je podnio zamjenik župana Ante Šošić. Izvješće se većim dijelom odnosilo na mandat Zlatka Ževrnje jer je Blaženko Boban izabran tek krajem spomenutog razdoblja.

“Zašto su svaki dan na Dnevniku ministri obrane i unutarnjih polsova”

Šošić je nabrojio sve učinjeno u ovom razdoblju, no rasprava je postala dinamična tek nakon replike SDP-ovca Vedrana Lendića, a burne reakcije u Skupštini izazvala je njegova izjava da nije zamišljao Hrvatsku u kojoj će na Dnevniku svaki dan toliki prostor dobivati ministar obrane i ministar unutarnjih poslova. “Više bi me veselilo da toliki prostor dobivaju ministra zdravstva ili obrazovanja” – kazao je.

Nikola Tokić (HDZ) mu je odgovorio da je ministar Krstičević puno napravio za Hrvatsku i da dalje to radi. “Zajedno smo radili noć i dan. Pogledajte što je samo zadnjih godinu dana za sigurnost naše države. Nemojmo ovo raditi, trebamo raditi zajedno za boljitak naše županije – kazao je Tokić.

Jozo Vidić (HDZ) rekao je da SDP-ova vlada nosila udžbenike na odobrenje u Beograd, a HDZ-ovi ministri rade za Hrvatsku, čime je izazvao pljesak velikog dijela vijećnika.

“Branitelji druge kategorije”

Miro Bulj (MOST) je rekao da su HDZ-u dobri branitelji samo oni koji su članovi njihove stranke. “Ako su MOST-ovi, SDP-ovi, onda su branitelji druge kategorije” – kazao je.


– Istina je da županija devastirana takvim politikama. Dok se naše generale identificiralo, uhićivalo i transferiralo, događala se pljačka – kazao je Bulj. Iz HDZ-a su mu odgovorili da su svi branitelji jednako vrijedni.

Izvještaj je prihvaćen s 29 glasova za.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0