KUJUNDŽIĆ O SPLITSKOM KARDIOKIRURGU KOJI JE UZEO MITO “Osuđujem to kao nemoralni čin, ali zakone ne mogu komentirati”

Ministar Kujundžić danas je boravio u Splitu te je tom prilikom komentirao slučaj liječnika iz splitske bolnice koji je uzeo tri tisuće eura mita


Podignuta je optužnica protiv splitskog kardiokirurga Cristijana Bulata. USKOK je podigao optužnicu protiv liječnika pod sumnjom da je primio mito, a u kojoj je predložio sudu da od liječnika oduzime imovinsku korist od 3,5 milijuna kuna.


Podsjetimo, Ljubica Adžaip dala je tri tisuće eura spomenutom liječniku kako bi joj žurno operirao supruga i time mu spasio život. Ljubica je dr.Bulatu 12.studenog dala tisuću eura radi žurnog obavljanja potrebnih pretraga i operativnog zahvat. Njen suprug je odmah sutradan operirao. Nakon toga je 16. studenoga primio još 2.000 eura.

Za komentar na ovaj slučaj upitali smo i ministra zdravstva Milana Kujundžića.

– Ne mogu pravosuđe i zakone komentirati, ali u svakom slučaju to je krajnje nemoralno kada je riječ o mitu, a poglavito u zdravstvu -, komentirao je ministar činjenicu kako ovaj liječnik i dalje radi u splitskoj bolnici.

– Svaki pojedinac koji se služi nemoralnim stvarima nanosi štetu. Sa moralnog aspekta to je za svaku osudu, a proceduralno i zakonski kada se nekome oduzima pravo na rad, to uistinu ne mogu komentirati -, kazao je ministar.

USKOK traži oduzimanje 3,5 milijuna kuna zbog nesrazmjerno prikazanih prihoda i utvrđene imovine od optuženog doktora, a ministar je opet ponovio da to osuđuje kao jedan nemoralni čin.

– Ako je netko uzeo i dokazao da je to bilo na nezakonit način, treba onda uzeti. Osuđujem to kao nemoralni čin -, ponovio je.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime