Koji je liječnik imenom i prezimenom napravio koliko pretraga, zahvata, pregleda u bilo kojoj bolnici, Ministarstvo zdravstva pratit će u realnom vremenu. Uspostava ranije najavljenog Centralnog upravljačkog sustava (CUS) kao pilot projekt napravljena je u bolnicama u Zadru i Koprivnici, a iste funkcije trebao bi imati krajem jeseni u svim bolničkim ustanovama te zavodima za javno zdravstvo u zemlji, piše Večernji list.

Konačno je to informatičko i sustavno rješenje za praćenje konkretnog rada ne samo liječnika nego i svog medicinskog osoblja u svim bolnicama te zavodima. Cijela priča krenula je još unazad dvije godine kada se, podsjetimo, uz praćenje Svjetske banke krenulo u, kako je formalno nazivano, uspostavljanje upravljanja zdravstvenim sustavom u realnom vremenu.
Uslijedilo je prvo, kako objašnjavaju u Ministarstvu, uspostavljanje upravljanja organizacijskom strukturom u zdravstvu te spajanje na sustav Fine čime su preuzeti podaci o zaposlenima i organizacijskim strukturama bolnica u CUS.