Gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara nakon odgođene sjednice splitskog Gradskog vijeća komentirao je današnji nedolazak vijećnika HGS-a.

– Nisam sudjelovao na sastanku u Rogoznici i o njemu ne znam ništa. O takvom sastanku nemam bilo kakvih informacija.

Vrlo dobro znate da od početka mandata s predsjednikom HGS-a nemam nikakvih izravnih kontakta. On sa mnom komunicira isključivo putem medija i to na neprimjeren način.

Upitan je komentar o tome da on “huška” novinare na njega.

– Sami možete posvjedočiti huškam li ikoga. Znate da vrlo dobro radim svoj posao od jutra do sutra u uredu i da to odgovorno radim. Ne radim se s takvim aktivnostima, niti je to moj način.

Komentirao je prijavu protiv profesora Dejana Kružića.– To je totalno nonsense. Prijaviti ga za činjenje štete gradu je totalna besmislica. Sramota je da jednoj vijećnici na komisiji za dodjelu nagrada nisu dali ruku za tog iznimnog stručnjaka koji je svojim djelovanjem napravio velike koristi ovom gradu. Bio je član gospodarskog tima koji je u trenutku najveće krize pomogao meni i gradskoj upravi da napravimo kvalitetne mjere kojima smo priječili propast i bankrot ljudi.

Što se tiče prijave protiv mene, Grad nije financirao udrugu Dnevna doza splitskog nereda, to je nonsense. Niti to možemo, niti to jesmo. To je inicijativa, a ne udruga. Treća stvar, nisam davao nikakvo odobrenje za korištenje javna površine. DDSN donosi puno kritika na moj račun i čudno je pripisivati povezanost mene s njima. Gradske službe puno su puta posegnule za njihovim inicijativama i popravile stanje u gradu koje nije dobro u pojedinim točkama.

Što se tiče neukusnom naziva nagrade koju su dali pojedinim novinarima, mogu kazati da je neukusna i da je kao takvu ne mogu prihvatiti.

Zašto HGS nije došao, morate pitati njih. Oni dirigirano nastupaju kako im gazda naredi – na kraju je rekao Krstulović Opara dodajući da će Kerum sličan manevar napravio prije četiri godine.

– On ne paralizira mene nego grad – kazao je.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime