Krstulović Opara u rano jutro provjerio stanje na Poljudu

Naglasio je kako se uspjeh Ultre mjeri zadovoljstvom građana Splita

Splitski gradonačelnik, Andro Krstulović Opara, jutros je došao u vizitu gradskom komunalnom poduzeću Čistoća, koje je već po završetku prvog dana festivala počelo s pripremanjem Poljuda za idući dan.


Od 5 sati ujutro 50-ak radnika Čistoće s 20 specijalnih vozila radilo je na čišćenju stadiona, okoliša i grada, a podršku su im došli dati gradonačelnik, zamjenik gradonačelnika Nino Vela i direktor Čistoće Miroslav Delić.

Opara je naglasio kako je želio provjeriti funkcioniraju gradske službe za vrijeme ovako velikog događaja u Splitu te još jednom napomenuo kako se ništa nesmije događati nauštrb građana Splita i kako se uspjeh Ultre mjeri zadovoljstvom građana.

–  Naša “Čistoća” i njihovi djelatnici su prijašnjih godina pokazali kako vrijedno obavljaju svoj posao, a vjerujem da će tako biti i ovih dana. Važno je da se što prije očiste okolne ulice, da građani ne pate zbog ogromne količine smeća. Ne pomaže nam bura koja to sve raznosi, u što smo se uvjerili obilaskom glavnih, ali i manjih cesta koje vode prema stadionu – kazao je Opara.

– Procjenjujemo da će svaki dan za vrijeme vikenda u Splitu biti između 80 i 100 tisuća ljudi, od čega je barem polovica došla zbog festivala. Možete onda zamisliti kakvo je to opterećenje za čitavu komunalu te posebno naš posao koji je najvidljiviji. Kroz tri dana očekujemo između 60 i  70 tona smeća kada govorimo samo o “Ultri”, no volumen je veći problem jer se radi o plastici i papiru kao specifičnom otpadu jer zauzima dosta prostora. Zato su angažirani naši svi mogući kapaciteti i tehnika – zaključio je direktor Čistoće Miroslav Delić.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0