Adventsko-božićne svečanosti pod imenom Zimski akvarel nikad nisu bile svečanije, raznovrsnije i ljepše nego što će biti ove godine. Grad je spreman, bruse se samo detalji kako bi Split zasjao u najboljem ruhu i ponudio svojim građanima pravu čaroliju zajedništva i veselja. Zaključak je to s današnjeg sastanka Odbora za organizaciju Adventa, kojeg je ispred Grada Splita vodila pomoćnica pročelnice Ureda Grada Antonia Maletić. Nazočnima se video pozivom sa službenog puta obratio i gradonačelnik Andro Krstulović Opara, koji je poručio kako je splitski Zimski akvarel ove godine raskošniji nego ikada, programom prilagođen obiteljima i djeci.

„Dodavati atribute na turističku ponudu i uspoređivati se s drugim gradovima nije naša potreba ni cilj. Usmjereni smo na vraćanje života u središte grada i nove lokacije. Siguran sam da će svi uključeni pridonijeti odličnoj organizaciji, mirnom, sigurnom i ugodnom adventsko-božićnom ozračju u Splitu“ kazao je gradonačelnik kao uvod u konstruktivan sastanak gradskih službi, tvrtki i partnera, uključenih u organizaciju ovogodišnjih adventsko–božićnih sadržaja.

Do kraja tjedna očekuje se konačno definiranje cjelovitog programa koji će uskoro biti prezentiran javnosti. No ponovimo kako program započinje 1. prosinca u 17 sati dječjim programom u Đardinu te se nakon paljenja prve adventske svijeće na vijencu oko fontane u Đardinu, nastavlja večernjim koncertom Giuliana na Rivi.

Čeka nas više od mjesec dana raznolikih i zanimljivih zabavno-kulturnih sadržaja koje, vjerujemo, s nestrpljenjem očekuju naši sugrađani.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime