Jučer smo objavili da je u svom domu u Splitu, u krugu obitelji, u 93. godini preminuo profesor emeritus Borben Uglešić.

Uglešić je bio ugledni splitski liječnik i jedan od pionira hrvatske psihijatrije, osim toga bio je i dugogodišnji šef Psihijatrije splitskog KBC-a.

Autor je brojnih znanstvenih radova i dugogodišnji sudski vještak. Ove je godine dobio Nagradu grada Splita za životno djelo.

Povodom njegove smrti sućut obitelji je putem društvenih mreža izrazio splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

Preminuo istaknuti splitski psihijatar Borben UglešićPoštovana obitelji Uglešić,

S tugom sam primio vijest o odlasku dragog nam profesora Borbena Uglešića, našeg uglednog sugrađanina i pionira hrvatske psihijatrije.

Teško je sabrati sva Borbenova djela koja je kao liječnik i specijalist neuropsihijatar utkao u snažan ljudski i stručni pečat koji je ostavio hrvatskoj medicini i psihijatrijskoj struci u kojoj je bio aktivan punih 60 godina.

Kroz cijeli život i radni vijek vodio se načelima humanosti i čovjekoljublja ističući se i u humanitarnome radu. Mnogi studenti pamtit će ga po predavanjima koja su bila spoj struke i životne mudrosti.

Tužan sam što neće biti prigode da mu i osobno uručimo ovogodišnju Nagradu grada Splita za životno djelo, a koju je s punim pravom zaslužio. Pamtit ću ga kao osobu velike intelektualne znatiženje i vedrog duha s kojim je mnogima pomogao i pružio traženu utjehu.
U ovim teškim trenucima boli za Vašu obitelj, primite izraze sućuti i dubokog poštovanja u ime građana Splita i moje osobno, napisao je Krstulović Opara.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime