Krstulović Opara otkrio kada će prijedlog proračuna i Odluka o komunalnom redu pred gradske vijećnike

Otkrio je i kako namjerava naplatiti popravak oko 2.500 uništenih kamenih ploča u staroj gradskoj jezgri


Iako do kraja godine ima tek nešto manje od 20 dana, Grad Split još uvijek nema prijedlog proračuna za 2020. godinu. Na isto je pozornost obratio gradski vijećnik Jakov Prkić koji je gradsku vlast odlučio požuriti svakodnevnim zahtjevima u kojima podsjeća gradonačelnika da je prijedlog pred vijećnicima trebao biti još 15. studenog.


Povezani sadržaj

No s njim se ne slaže gradonačelnik Andro Krstulović Opara koji je u četvrtak pred novinarima izjavio kako nije istina da proračun kasni.

– Mi smo ga predstavili svim partnerima. Oni su o njemu raspravljali, sad je usuglašen i ide gradskim vijećnicima te će na Gradsko vijeće doći 19. prosinca – kazao je. Dodao je i da je ukupan proračun na razini prošlogodišnjeg.

Prirez ostaje isti, Odluka o komunalnom redu na Vijeće u novoj godini

Upitan namjerava li smanjiti prirez u idućoj godini, kazao je da zasad sve ostaje kako je bilo.

– O tome ćemo razgovarati sljedeće godine. Ove godine prirez ostaje kakav je bio. Podsjećam, početkom ove godine vijećnici su odbili moj prijedlog povećanja paušala za iznajmljivače i rupa od 16 milijuna kuna u proračunu je jasna. Imamo oko 2.500 slomljenih kamenih ploča u gradskoj jezgri koje su polomila vozila i bageri. Taj novac je trebao biti za gradsku jezgru i iskorišten za sanaciju. Troškovi će biti više od milijun i pol kuna. Nekome taj račun treba ispostaviti. Svima onima koji su dosad koristili vozila koja smo ove godine pokušali dotjerati u red. Najavljujem i daljnje mjere jer netko mora platiti štetu. Da smo povećali paušal, imali bi novca – kazao je.Komentirao je i Odluku o komunalnom redu, koja još uvijek nije stigla na Gradsko vijeće. Kazao je da se čeka da se usuglase svi dokumenti koji se uz nju vežu, odnosno da se obrade sve primjedbe građana na Odluke o uvjetima i načinu postavljanja reklamnih predmeta i natpisa na području Grada Splita, Odluke o načinu i uvjetima postavljanja kioska, štandova, opreme štekata i pokretnih naprava na površinama javne namjene i drugih. Odluka o komunalnom redu, kaže Krstulović Opara, na Gradskom vijeću trebala bi se naći u siječnju.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime