Krstulović Opara obilježio Dan hrvatskih branitelja i Dan Sabora: “1990. sam postao najmlađi saborski zastupnik”

Krstulović Opara ove godine obilježio Dan Sabora i Dan hrvatskih branitelja grada Splita polaganjem vijenca za poginule branitelje

Dan državnosti se do 2001. godine obilježavao 30. svibnja, u spomen na konstituiranje prvog višestranačkog Sabora 1990. godine. Danas se taj datum obilježava kao spomendan – Dan Hrvatskoga sabora.


HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Splita Andro Krstulović Opara, danas se u svojoj objavi na Facebooku prisjetio dana na koji je postao najmlađi saborski zastupnik. Ove godine obilježio je taj dan i Dan hrvatskih branitelja grada Splita polaganjem vijenca za poginule branitelje. Objave prenosimo u cijelosti.

– 30. svibnja 1990. Dan državnosti! Taj dan kad je konstituiran prvi demokratski izabrani Hrvatski Sabor, pamtit ću, kao i velika većina Hrvata, s osobitim ponosom. Tada sam postao najmlađi saborski zastupnik. Uz predsjednika Tuđmana, utemeljitelja suvremene Hrvatske, bio sam uz časne ljude, koji su bez plaće i privilegija, samo vođeni srcem i neizmjernom ljubavi prema Domovini, donijeli prvi Ustav, odlučili o suverenosti i nezavisnosti i radili i izborili međunarodno priznanje. Taj ponos nitko nikada mi neće oduzeti. To mi je i obveza da dovršim posao kojega smo tada, zajedno s braniteljima, započeli.

– Jutros smo, zajedno s ministrom hrvatskih branitelja Tomom Medvedom, obilježili Dan hrvatskih branitelja Grada Splita polaganjem vijenaca na spomeniku hrvatskim braniteljima ispred Banovine kao i na groblju hrvatskih branitelja, odajući počast i poštovanje prema svim hrvatskim braniteljima koji su položili svoje živote u obrani Domovine.

Na službenom obilježavanju Dana branitelja grada Splita ispred Banovine i na groblju hrvatskih branitelja na Lovrincu nazočili su ministar branitelja Tomo Medvedev i povjerenica Vlade za grad Branka Ramljak. Od kandidata za gradonačelnika, pojavio se samo HDZ-ov Krstulović Opara, dok HGS-ovom Željku Kerumu nije bilo ni traga.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/androkrop/posts/1684527201561007″ bottom=”30″]


[fb_pe url=”https://www.facebook.com/andro.krstulovic.opara/posts/1440875815970272″ bottom=”30″]

 Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0