Danas se nastavlja 37. sjednica Gradskog vijeća Grada Splita. Netom prije početka sjednice medijima se obratio splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

U početku se osvrnuo na Društvo Marjan koje je ukazalo na probleme prometa na području Meja. Osim toga, prozvali su gradonačelnika i zatražili su njegovo očitovanje oštrom porukom koju su objavili na društvenim mrežama.

Društvo Marjan: “Čak 14 od 16 nelegalno propuštenih vozila do Bena imalo je privremene propusnice koje više ne postoje”

Gradonačelnik je kratko odgovorio:– Riječ je o kršenju moje odluke od strane ravnatelja. Radi se o istom ravnatelju kojemu je Upravno vijeće ustanove prije dva mjeseca uskratilo povjerenje. Odluka o njegovom razrješenju nije došla na sjednicu Gradskog vijeća, a uputit ćemo upit predsjedniku Gradskog vijeća zašto je nije uputio. Ustanova je nefunkcionalna.

– Ja ću učiniti sve da to ne bude tako. “.

Osim toga stranka HGS Željka Keruma prije sjednice obavijestila je medije da neće podržati kredit od 100 milijuna kuna koji će rebalansom danas biti prezentiran vijećnicima i javnosti. Osim njih stranka Pametno također nije impresionirana tom idejom vladajućih. Oštro se protive kreditu što su u više navrata istaknuli.

Kerum neće dignuti ruku za dizanje kredita: “Grad nije trgovačko društvo da bi se zaduživao za poslovanje!”

– Grad će možda i bez toga funkcionirati kako je i do sada funkcionirao. Moram naglasiti da smo naslijedili grad bez proračuna i vlast mi je dodijeljena preko gradskog povjerenika. Tako da sigurno će biti sve u redu, unatoč podmetanjima pojedinaca – oštar odgovara gradonačelnik i nadodaje:

– Ako nam vijećnici svojim glasovima ne odobre ovaj kredit nastavit ćemo raditi, ali će biti sigurno određenih poteškoća koje ćemo opet uspjeti prebroditi. Ovaj grad je snažan i sigurni smo da ćemo uspjeti u svojim projektnim namjerama u narednom razdoblju – optimističan je gradonačelnik Splita.

Napominje da u gradskoj blagajni ima dovoljno novca.

– U gradskoj blagajni ima sasvim dovoljno novca, i mi smo izdvojili u ovim vremenima sredstva za najugroženije i to je važno. Više od 70 milijuna kuna smo izdvojili za poticaje ugostiteljima, poduzetnicima i hotelijerima koji su bili pogođeni krizom. Oni koji to ne žele podržati uvelike rade protiv grada i to će morati objasniti građanima, a ne meni – zaključio je upućujući poruku gradskim vijećnicima.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime