Krstičević: Vraćamo Hrvatsku vojsku u gradove!

Krstičević je rekao da ne napušta koncept putujuće vojske te pozvao na dostojanstvenu proslavu "Oluje"

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević posjetio je u Varaždinu vojarnu “Ivan Drašković” u sklopu strategije povratka Hrvatske vojske u naseljena mjesta. O tome je razgovarao i sa županom Radimirom Čačićem, javlja HRT.


Na sastanku predstavnika Ministarstva obrane i Glavnog stožera i čelnika Varaždinske županije te grada Varaždina rečeno je da bi se tijekom iduće ili 2019. godine pripadnici Hrvatske vojske trebali vratiti u vojarnu u Varaždinu.

– Imali smo odličan sastanak povodom pripreme za dolazak Hrvatske vojske ponovno u Varaždin. Mislim da su Pume zaslužile da se vrate kući i ja im obećajem da će ova Vlada sa Županijom i Gradom realizirati ovaj projekt i da će Pume biti kod kuće 2018. ili 2019. godine- rekao je ministar Krstičević nakon sastanka, koji je po njegovoj ocjeni bio “odličan”.

Krstičević je rekao da ne napušta koncept putujuće vojske te pozvao na dostojanstvenu proslavu “Oluje” u kojoj su varaždinske Pume imale jednu od ključnih uloga. – U Varaždin sam danas došao i s ciljem pokloniti se 7. gardijskoj brigadi. To su dečki koji su bili zajedno s 4. gardijskom brigadom i jedni smo od drugih jako puno naučili – rekao je Krstičević dodavši da operacija Oluja ne bi bila tako uspješna bez sinergije tih dviju brigada.

Župan Radimir Čačić je rekao kako je poznata činjenica da je ta regija dala veliki doprinos u Domovinskom ratu i na tragu toga, dodao je, profesionalna bojna Puma iz Našica dolazi u Varaždin. Uskoro neće biti potrebe da dvjestotinjak ljudi putuje svakodnevno prema Našicama i Petrinji, rekao je te naglasio da su pozitivni aspekti, kad je riječ o povratku Puma u vojarnu u Varaždinu, sigurnosni, gospodarski i socijalni, javlja HRT.

Ministar Krstičević kazao je i da u odluci za neki od borbenih zrakoplova Hrvatska “ne naginje” ni prema kome.  – Tu odluku trebamo donijeti. Dugo vremena se odgađala ta odluka. Hrvatska država nije ista s obzirom na to imamo li tu sposobnost ili je nemamo. Ova vlada napravila je jedan iskorak. Odradili smo taktičko-tehničku studiju. Znamo kakav tip i koliko nam zrakoplova treba. Ovih 10 mjeseci smo iskoristili i istražili smo sve moguće opcije kako riješiti taj problem. Otišli smo i u Rumunjsku, Mađarsku, Češku, Izrael, Bugarsku kako bismo prikupili iskustva svih tih država sa zadaćom da ovaj proces bude transparentan. Uputili smo zahtjev za ponudu 20. 7. u pet država – SAD, Izrael, Švedsku, Grčku i Koreju – rekao je među ostalim Krstičević.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0