U petak u ponoć počela je dvodnevna izborna šutnja uoči drugog kruga predsjedničkih izbora koji će biti u nedjelju, 5. siječnja, a završit će u 19 sati na dan izbora.

Zabranjena je svaka izborna promidžba, objavljivanje procjena izbornih rezultata, kao i objavljivanje prethodnih, neslužbenih rezultata izbora, objavljivanje fotografija u sredstvima javnog priopćavanja, izjava i intervjua kandidata za predsjednika Republike Hrvatske, te navođenje njihovih izjava ili pisanih djela u vremenu od 4. siječnja 2020. od 00,00 sati do 5. siječnja 2020. do 19,00 sati, kada traje izborna šutnja za ponovljeni izbor za predsjednika Republike Hrvatske koji će se održati 5. siječnja 2020., priopćili su iz DIP-a.

Čini se da se u Splitu svi ne pridržavaju izborne šutnje. Naime, čitatelji s područja Bačvica nam šalju fotografije na kojima se vide letci koje netko postavlja na automobile. Na letcima se u negativnom kontekstu spominje netko od dvoje aktualnih predsjedničkih kandidata.

Letci se postavljaju na vjetrobranska stakla automobila i “akcija” traje već veći dio subote…

 


2 KOMENTARI

  1. Koliko se po ovoj fotki da razabrati, plakate s porukama stavlja netko od sljedećih skupina: Jugonostalgičari, boljševici, partizanski ili četnički isprdci, orjunaši, kosovci, udbaši, posrbice, antihrvarti, neprijatelji Hrvatske i slično. A najprije će biti svi ti zajedno. Uzalud vam trud Zokijevi trubači!

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime