KRIMINAL U DALMACIJI Direktor oštetio trgovačko društvo za 59 milijuna kuna

U siječnju 2019. godine u svojstvu prodavatelja sklopio ugovor o prodajni nekretnine u vlasništvu tog društva s drugim povezanim trgovačkim društvom


Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije u suradnji s državnim odvjetništvom dovršili su kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjakom i 58-godišnjakinjom koje se sumnjiči za kazneno djelo iz domene gospodarskog kriminaliteta.


Naime, 60-godišnjak se sumnjiči da je u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi kao direktor trgovačkog društva, a bez prethodne suglasnosti skupštine tog društva, u siječnju 2019. godine u svojstvu prodavatelja sklopio ugovor o prodajni nekretnine u vlasništvu tog društva na zadarskom području s drugim povezanim trgovačkim društvom u vlasništvu 58-godišnjakinje, za iznos znatno manji od stvarne vrijednosti nekretnina, kojom prilikom novčani iznos nikada nije isplaćen već je u poslovnim knjigama prikazan prebijanjem međusobnih potraživanja među dva navedena društva. Nakon čega je 60-godišnjak u svojstvu prokurista trgovačkog društva u vlasništvu 68-godišnjakinje, za navedene nekretnine izvršio upis vlasništva na Općinskom sudu u Zadru.

Navedenim kaznenim djelom 60-godišnjak je kao direktor trgovačkog društva istome pričinio materijalnu štetu u iznosu većem od 59.000.000,00 kuna.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, nadležnom državnom odvjetništvu protiv 60-godišnjaka podnosi se kaznena prijava zbog sumnje u kazneno djelo Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju te protiv 58-godišnjakinje zbog sumnje za pomaganje u navedenom kaznenom djelu.

Moja reakcija na članak je...
Vau
2
Haha
7
Hagić
3
Hmmm
1
Plač
3
Grrr
27
Molim?
5Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime