Krenuo 7. put Oluje iz Voštana

Na put dug 150 kilometara uputilo se oko 50 sudionika, planinara i članova udruga proizišlih iz Domovinskog rata te pripadnika gardijskih brigada

Od crkve Imena Isusova u Voštanima jutros je krenuo 7. planinarski pohod ‘Put Oluje’, kojeg je organizirala Planinarska udruga ‘Dinaridi’, uz pomoć HGSS-a i pod pokroviteljstvom Splitsko-dalmatinske županije, piše Ferata.


Na put dug 150 kilometara uputilo se oko 50 sudionika, planinara i članova udruga proizišlih iz Domovinskog rata te pripadnika gardijskih brigada. Očekuje se kako će im se tijekom sedam etapa hodnje pridružiti još 100-tinjak sudionika, a cilj im je stići na kninsku Tvrđavu 5. kolovoza u 12 sati.

‘Put Oluje’ jedinstveni je i najzahtjevniji planinarski pohod, a ‘Dinaridi’ su ga pokrenuli u čast Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana branitelja. Start je u Voštanima gdje je 1991. godine bio centar za obuku dragovoljaca 4. brigade ZNG-a a na Dinari dodiruje gotovo sve najvažnije točke na kojima je hrvatska vojska izvodila oslobodilačke borbene operacije do završne akcije Oluja. Sudionici pohoda zastat će na Dinari uz svako spomen-obilježje poginulim hrvatskim braniteljima i odat će im počast, piše Ferata.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0