Kreće nova “runda” rušenja: Na redu ilegelni objekti u Podstrani, Dugopolju i Splitu

Na popisu za rušenje je i kafić "Oće li kiša?" na Poljudu

Početkom idućeg tjedna započinje novi val rušenja bespravnih objekata u Splitu i okolici, doznao je tportal. Iz Ministarstva prostornog uređenja potvrdili su da je pripremljena akcija uklanjanja, no o njenim detaljima nisu željeli govoriti.


Kako doznaje tportal, na popisu upućenom policiji, lokalnim vlastima i samim vlasnicima nalazi se sedam objekata: dio se nalazi u zaštićenom sklopu sela Stara Podstrana, dio na pomorskom dobru u samoj Podstrani, a preostali u Splitu i obližnjem Dugopolju.

Izdvajaju se dva medijski zanimljiva slučaja – jedan je maštovito nazvan kafić ‘Oće li kiša?’ na Poljudu, a drugi višekatnica vlasnika Ivice Radoševića iz Dugopolja.

Poljudski kafić trebao je biti obuhvaćen posljednjom akcijom rušenja prošle godine, kada je u jednom naletu nastradalo čak tridesetak bespravnih klubova na plaži Žnjan, no nekako je preživio do ovog proljeća.

Radi se o neuglednom objektu koji je prethodnih godina mijenjao vlasnike i istodobno se širio na okolno zemljište Grada Splita i Hajduka. Splitski komunalci proteklog ljeta uklonili su stolove i stolice, no vlasnici su iste večeri postavili nove.

Dugopoljski slučaj još je zanimljiviji: radi se o bizarnoj i nedovršenoj višekatnici koja je proteklih godina postala jedan od simbola bespravne gradnje. Njen investitor je Ivica Radošević, tadašnji gradski vijećnik HSP-a, koji se čak ponosno fotografirao ispred svog “čardaka” i objašnjavao da mu ne pada na pamet rušiti ga premda se nalazi izvan građevinskog područja.Cijeli članak možete pročitati ovdje.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0