KREĆE LI BERNARDIĆEV KRAJ IZ SPLITA? Ostojić poručio stranačkom šefu: Podnesi ostavku!

"Pozivam Bernardića da pomogne SDP-u da povuče odgovoran potez i da se povuče s mjesta predsjednika"


Ranko Ostojić

Nakon što je tijekom petka neformalna skupina od 81 člana SDP-a zatražila “trenutačni” odlazak Davora Bernardića s dužnosti predsjednika SDP-a zbog “katastrofalnog vođenja stranke i rušenja njezina rejtinga među građanima”, njihovim se zahtjevima pridružio i predsjednik splitsko-dalmatinskog SDP-a Ranko Ostojić.


Splitsko-dalmatinski SDP danas okončava svoj izborni proces. U Splitu je u tijeku konstituirajuća sjednica županijskog odbora s koje je predsjednik splitsko-dalmatinskog SDP-a Ranko Ostojić pozvao predsjednika stranke Davora Bernardića da se povuče s mjesta predsjednika.

Za potpredsjednike SDP-a SDŽ izabrani su Božo Miletić, Fabjan Vučetić i Splićanin Tomislav Matiješević, inače predsjednik GK Lučac.

Unutarstranački izbori

– Ja sam uvjeren da Glavni odbor, odnosno ona tijela koja u ovom trenutku postoje, jednako tako poziv i predsjedniku stranke da smogne odgovornosti, da sam odluči, da pomogne SDP-u da povuče odgovoran potez i da se povuče s mjesta predsjednika, time se otvara proces unutarstranačkih izbora, najbolji demokratski put za izbor svih onih koji mogu spasiti SDP – rekao je Ostojić.

Komadina zamjenjuje Bernardića?

– Statut SDP-a je vrlo jasan, u slučaju Bernardićeve ostavke privremeno obavljanje funkcije predsjednika preuzima Zlatko Komadina – kazao je Ostojić i dodao da se zalaže za što hitnije unutarstranačke izbore u SDP-u. Također je najavio početak ozbiljnog političkog djelovanja županijskog odbora.– Moj prvi zadatak je pokrenuti organizaciju u županiji, ojačati simpatizere i članove. Vjerujemo da ćemo ostvariti cilj, a to znači vratiti se u bolja vremena u kojima smo bili prva ili druga stranka u Splitsko-dalmatinskoj županiji zaključio je Ostojić.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime