Na radost svojih učenika Osnovna škola „Mejaši“ sljedeću će školsku godinu dočekati veća, šira i prostranija. Okupljene je pozdravio predsjednik Gradskog kotara Mejaši, Vice Mihanović i izrazio zahvalnost Gradu što je prepoznao potrebe ovog dijela Splita.

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara službeno označio početak građevinskih radova s kojima će ova osmoljetka dobiti tri nove učionice, dva kabineta, pomoćne prostorije i to sve skupa na dodatnih 360 metara četvornih nove površine.

– Ima li ponosnije djece i roditelja koji će za nekoliko mjeseci imati proširenu školu? 870 djece ove škole zaslužuje bolji i veći prostor. No, zahvale ne idu meni, ni mojim suradnicima. Ovu školu, draga moja djeco, grade vaši roditelji. Oni vrijedno rade i odvajaju novac. Ova škola je vaš drugi dom i čuvajte je za djecu koja će doći nakon vas. Ritam je svakih šest mjeseci jedna škola. Završili smo školu na Pazdigradu, koja se dugo gradila. Prije nekoliko mjeseci započeli su i radovi na dogradnji OŠ „Pujanki“. Za 6 mjeseci idemo u dogradnju škole „Kamen-Šine“ i nakon toga se odmah bacamo na Kilu. Ni jedna škola u Splitu neće biti ugašena. Naše škole će živjeti. Ovdje je nekad bilo splitsko polje gdje su rasle masline i gdje su naši stari vrijedno obrađivali svoja polja. Danas, u ovom splitskom polju, raste najljepši plod našeg grada, a to ste vi djeco. Vi ste grad! – poručio je gradonačelnik Krstulović Opara razdraganim mališima i velišima koji su za svoje goste priredili i prigodan glazbeno-scenski program.

Ukupna vrijednost ovih radova kojim će se dobiti tri nove moderne učionice je nešto više od tri milijuna kuna.

Ravnateljica Josipa Banić je kazala da bez ovog građevinskog zahvata sljedeću školsku godinu bi bilo nemoguće održati.

– Zbog naglog prirasta stanovništva na istočnim predgrađima, stizali su nam upiti nadležnog ministarstva da djecu s tih područja šaljem u škole prema centru grada. Ipak, naša je odluka bila zadržati djecu u svojim kotarevima i dopustiti im da idu u školu i stvaraju nova prijateljstva tamo gdje rastu – kazala je dogradonačelnica Jelena Hrgović Tomaš.
Istaknimo kako je središnji čin početka radova obilježilo polaganje kapsule sa željama učenika. Radovi će trajati pet mjeseci.


Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime