Vatrogasni zapovjednik Splitsko-dalmatinske županije Ivan Kovačević danas se na predstavljaju strateškog projekta FIRESPILL u hotelu Cornaro obratio medijima te im je detaljnije otkrio kako protječe ovogodišnja požarna sezona u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Naglasio je da je iznimno zadovoljan te se nada da će i ostatak sezone biti uspješan po tom pitanju.

U Vučevici će se graditi Centar za obuku i vatrogastvo: U modernoj zgradi obučavat će se vatrogasci za prirodne katastrofe

Bila su do sada tri veća požara u županiji

– Imali smo samo tri veća požara, jedan je bio na Hvaru, a osim tog požara planulo je na Kozjaku i u Ramljanima. Nigdje nije zabilježena veća materijalna šteta i što je najvažnije prošli smo bez ljudskih žrtava. Nije bilo ni ozljeđivanja naših vatrogasaca – kazao je Kovačević koji je istaknuo da je na tim intervencijama na teren izašlo oko 100 vatrogasaca i 40 vozila.

– Ljudstva nam u vatrogastvu uvijek fali, međutim mi u našoj županiji od svih ostalih županija imamo najviše osposobljenih vatrogasaca. Imamo ih preko 1800, što je zaista veliki broj – ističe Kovačević. Osim toga, kazao je da su postrojbe tehnički mnogo napredovale te da je Splitsko-dalmatinska županija po tom pitanju daleko ispred svih županija.

„Imali smo samo dva COVID slučaja, nadam se da će ostati na tome“

Osvrćući se na epidemiju COVID-19 kazao je da su ostali samo okrznuti, te da su izrazito zadovoljni i po tom pitanju.

– Od početka smo svjesni naše uloge, pratimo upute Stožera i potpuno odgovorno se odnosimo prema svim epidemiološkim mjerama. Moram naglasiti da smo prvi krenuli s promjenom radnog vremena, neke ljude smo morali poslati na godišnje odmore. Glavni nam je cilj osigurati sigurnost naših građana, naših djelatnika i vatrogasaca.

Od trećeg mjeseca u našoj postrojbi imali smo samo dva pozitivna vatrogasca na koronavirus. Mislimo da je to dobro, pogotovo što u ovome trenutku u postrojbi nemamo novooboljelih. Nadam se da će tako i ostati – zaključio je Ivan Kovačević.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime