Predsjednik splitskog SDP-a Goran Kotur osvrnuo se za Dalmacija Danas na izjavu Bože Petrova da ne bi dozvolio posvojenje djece gay parovima.

– Božo Petrov daje samoispunjavajuće proročanstvo kad govori o udomljavanju djece kod istospolnih partnera, jer njegovo objašnjenje da to ne treba dozvoliti zbog stigmatizacije istospolnih partnera i udomljene djece upravo doprinosi stigmatizaciji. Umjesto borbe protiv stigmatizacije, Božo Petrov se, koristeći stigmatizaciju kao alibi, svrstava među stigmatizatore, doduše u “umivenoj” verziji – kazao nam je Kotur.

Osvrnuo se i na komentar čelnog čovjeka splitskog HDZ-a, Petra Škorića, koji je prozvao Ivicu Puljka za netoleranciju i mržnju.

– Petra Škorića pak stigmatizira vodstvo državnog HDZ-a. Stoga je Škorić iskoristio gužvu da Ivici Puljku, pozivajući se na njegov odgovor Petrovu, kaže sve ono što bi tako rado rekao Andreju Plenkoviću, ali još uvijek ne smije – govori Kotur.

Na kraju se osvrnuo na samu objavu Ivice Puljka koja je tijekom nedjelje izazvala dosta reakcija.

– Ivici Puljku, koji je oko suštine u slučaju udomljavanja djece od strane istospolnih partnera u pravu, jezik odnosno prsti na tipkovnici radili su brže od mozga pa nije birao riječi. Ipak, brzo je priznao grešku i ispričao se. Svi, a pogotovo političari, moraju biti svjesni svoje odgovornosti i težine javno izgovorene ili napisane riječi, i smirivati a ne dizati tenzije u društvu, posebno kad se raspravlja o ovako osjetljivim pitanjima – zaključio je Kotur.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime