Goran Kotur, predsjednik SDP-a Split, komentirao je današnju svečanu sjednicu splitskog Gradskog vijeća na kojoj su, među ostalim, dodijeljene nagrade za životno djelo. Nagrade su dobili Ante Jelaska, a posthumno Zvonimir Puljić i Vjekoslav Ivanišević.

VEZANI SADRŽAJ:

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara odbio je špekulacije da namjerno nije uručio nagradu Anti Jelaski, no Kotur sumnja u tu tvrdnju.

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

“To što ni gradonačelnik Andro Krstulović Opara ni predsjednik Gradskog vijeća Igor Stanišić nisu dodijelili Nagradu Grada Splita za životno djelo istaknutom redatelju Anti Jelaski sramota je Gradonačelnika, cijele gradske vlasti i Protokola.

Opravdanje da je voditelj Programa glumac Ratko Glavina želio uručiti Nagradu Anti Jelaski ne drži vodu. Svaka čast voditelju Programa tematske sjednice, ali je dobro poznato tko dodjeljuje Nagrade Grada Splita.

Inače, Andro Krstulović Opara i Igor Stanišić nisu se niti pojavili na pozornici kako bi čestitali Anti Jelaski. Možda je Andro Krstulović Opara želio poniziti Antu Jelasku, a možda je želio izbjeći fotografiranje s Antom Jelaskom tijekom predizborne kampanje. Sasvim svejedno. Ali, nije ponizio Antu Jelasku nego sam sebe, i na žalost također i Split.

Ante Jelaska je svojim govorom pokazao ogromnu ljubav prema Splitu, kazalištu i ljudima s kojima je živio i radio. Pokazao je širinu i dostojanstvo. I to su prepoznali svi uzvanici na svečanoj sjednici. Jadno i sitno politikantstvo na svečanoj sjednici Gradskog vijeća još je jednom pokazalo koliko su šuplji i lažni slogani Andre Krstulovića Opare “Split za sve” i “Split United”.

Ovakvo ponašanje slika je gradske vlasti, a posebno gradonačelnika Andre Krstulovića Opare, koji je potvrdio da nije dostojan dužnosti koju obnaša. Nije to ništa novo, ali ipak nisam očekivao da će ovako nisko pasti i na ovaj način sramotiti Split i to uoči blagdana svetog Dujma, Dana grada Splita” – piše Kotur.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime