Kotur: Koliko vladajući u Županiji ozbiljno shvaćaju provedbu iznimno važnog projekta izgradnje Lećevice?

"Apeliramo na nadležne da se pobrinu da se realizira projekt Lećevice da se za nekoliko godina ne bi trebali opet gušiti u smradu"

Regionalni centar čistog okoliša u Lećevici ima novog predsjednika Nadzornog odbora. To je bivši predsjednik Općinskog vijeća Lećevice, Ivan Đirlić. Ovaj umirovljeni vozač autobusa do nove funkcije došao je po preporuci načelnika Općine Ante Barana, a postavio ga je splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban.


Novi članovi Nadzornog odbor još su vijećnik Ivan Gjirlić i ekonomistica Općine, Gordana Maras. Oči javnosti županije sve su više uprte u Lećevicu koja debelo kasni, a upravo u njenoj izgradnji i puštanju u rad ovisi zatvaranje splitskog odlagališta otpada Karepovac. Projekt, kojeg je Vlada RH proglasila strateških, vrijedan je više od 70 milijuna eura.

Imenovanje novog čelnog čovjeka Nadzornog odbora Lećevice zabrinulo je predsjednika splitskog SDP-a, Gorana Kotura.

U nastavku pročitajte njegovo priopćenje:

“Zabrinjava imenovanje članova Nadzornog odbora Regionalnog centra čistog okoliša, županijske komunalne tvrtke zadužene za izgradnju Centra za gospodarenje otpadom u Splitsko-dalmatinskoj županiji u Lećevici. Pogotovo se to odnosi na predsjednika Nadzornog odbora koji, prema pisanju medija, nema ni približno odgovarajuće reference za obnašanje te dužnosti. Postavlja se pitanje kako građani nakon takvog poteza uopće mogu vjerovati da HDZ-ova vladajuća garnitura u našoj županiji ozbiljno shvaća provedbu iznimno važnog projekta izgradnje Centra za gospodarenje otpadom u Lećevici i što bi značilo kašnjenje s provedbom.

Prisjetimo se, navedena županijska tvrtka osnovana je još 2005. godine. Ukoliko dođe do bilo kakvog značajnijeg kašnjenja u izvedbi radova, u pitanje dolazi odlaganje otpada ne samo iz Splita nego i drugih gradova i općina iz Splitsko-dalmatinske županije. To se posebno odnosi na Split i ostale gradove i općine iz kojih se otpad odlaže na Karepovcu. Naime, na Karepovcu se, nakon završetka oslobađanja prostora za izgradnju sanitarnog deponija – koje trenutno “proizvodi” vrlo neugodne mirise – novi otpad može odlagati još pet godina. Dakle, Centar u Lećevici svakako mora biti u funkciji najkasnije u prvom dijelu 2023. godine, iako bi trebao biti dovršen i prije. Apeliramo na nadležne da se pobrinu da se to stvarno i dogodi, kako bismo imali gdje odlagati otpad, i da nam se, nakon ovolikog trpljenja smrada, za malo više od pet godina opet ne dogodi krizna situacija s otpadom ” – ističe Kotur u svom prioćenju.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0