Nakon više najava iz gradske uprave o “skorašnjem završetku” garaže na Visokoj, čija je gradnja počela još 1988. godine, ovih dana se ovaj projekt konačno uistinu našao pred završetkom.

– Visoka će parkirališnu garažu dobiti krajem siječnja odnosno početkom veljače iduće, 2020. godine. Završni radovi, koji su započeti početkom listopada ove godine, dakle, prije mjesec i pol dana, trebali bi biti gotovi do kraja ove godine. Garažu u splitskom kvartu grade već 31 godinu, a za dovršetak ćemo dati još dva milijuna kuna – kaže nam Ivan Bikić, predsjednik Gradskog kotara Visoka, inače županijski vijećnik HDZ-a, ujedno predsjednik temeljnog ogranka HDZ-a Visoka.

Bikić nam kaže da je Grad Split za završetak ovog projekta odobrio dva i pol milijuna kuna, što kad se uključi PDV iznosi nešto više od 4 milijuna kuna. Kad se tome pridoda 5,5 milijuna kuna odobrenih 2016. godine, u vrijeme gradonačelničkog mandata Ive Baldasara, dolazimo do značajnog iznosa od od više od devet i pol milijuna kuna.

Mjesta za invalide, video nadzor…

– Sve su to velika sredstva, ali bez njih ne bi bilo moguće završiti gradnja garaže. Znamo da je gradnja ovih garaža prekinuta početkom Domovinskog rata, te da je prvi veći iznos odobrila Baldasarova gradska uprava. No, to ne bi bilo dovoljno za završetak projekta, da dva i pol milijuna kuna nije odobrilo sadašnje Gradsko vijeće, nakon intervencija gradonačelnika Andre Krstulovića Opare – kaže nam Bikić.

Uglavnom, garaža u Vrazovoj ulici ima tri etaže. Natkrivene dvije etaže broje 177 mjesta – prizemlje ima 66 mjesta, prvi kat 111, a gornja, otkrivena 124 mjesta.

– Nakon što se garaža završi, njime će početi upravljati Grad Split. Hoće li Grad odmah dati na upravljanje Split Parkingu, tvrtke u većinskom vlasništvu Grada Splita, o tome će odlučiti Gradsko vijeće – kaže nam Ivan Bikić.Kako bilo, s dvije strane garaža će imati dječja igrališta. Također, sve etaže će imati mjesta za invalide, te video nadzor, tako da će biti ispunjeni i maksimalni sigurnosni aspekti, kako bi vlasnici vozila mogli biti mirni.

Još se ne zna cijena parkinga

– Što se tiče naplate, naplaćivat će se samo natkriveni dijelovi garaže. Koja će biti cijena? Za sada se ne zna kolika će biti mjesečna cijena, o tome će odlučiti splitsko Gradsko vijeće. Kako bilo, bit će i nekoliko kategorija koje bi trebale imati popuste, no i o tome će odlučiti Gradsko vijeće.

Uglavnom, prednost za izbor mjesta u garaži imat će stanari Vrazove, te dijela Vukovarske ulice, koji se nalaze na ovom području – kaže nam Ivan Bikić, samozatajni komunalni čelnik, koji ne želi pričati o tome da je upravo on svojim radom, te radom svojih najbližih suradnika u Gradskom kotaru,. nazaslužniji da Visoka nakon tri godine dobije nešto konkretno u svojoj četvrti.

Zahvaljuje aktualnoj gradskoj upravi što su prepoznali značaj ovog projekta i dali potporu,te odobrili sredstva. Zahvaljuje i okolnim stanovnicima na strpljenju zbog radova, koji su sada uz neminovnu buku, djelomično zakrčili i pristupne ceste na Visokoj.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime