KOMUNALNO REDARSTVO PROGLEDALO Opet dopušteno parkiranje u Ulici Vatroslava Lisinskog, Varošani slave

Bitku od 9. svibnja smo dobili! Nakon našeg negodovanja na podijeljene novčane kazne, argumentirano smo dali do znanja da to nije u redu te da se na tom mjestu može parkirati auta i da vatrogasci i hitna mogu nesmetano proći – kaže Petar Despalatović


Foto: Petar Despalatović

Nakon što su stanovnici Varoša i njihovi gosti, koji su krenuli na Marjan, u subotu 9. svibnja bili šokirani kad su im djelatnici Prometnog redarstva u Ulici Vatroslava Lisinskog ispisali kazne za parkirana vozila (čitaj 500 kuna), te im do daljnjega zabranili parkiranje na toj prometnici, članovi Građanske inicijative Varošana dali su se u akciju. Tjednima su nastojali dokazati da ta zabrana ovdje nema nikakvog smisla, te da parkirana vozila tu nikome ne smetaju. I konačno su uspjeli!


Naime, od srijede popodne ponovno je dopušteno parkiranje u Ulici Vatroslava Lisinskog.

– Ipak vrijedi ona “kad se male ruke slože, sve se može, sve se može..” – kazao nam je Petar Despalatović.

– Bitku od 9. svibnja smo dobili! Nakon našeg negodovanja na podijeljene novčane kazne u ulici Vatroslava Lisinskog, argumentirano smo dali do znanja da to nije u redu te da se na tom mjestu može parkirati auta i da sva vozila važna za prometovanje (vatrogasci, hitna..) mogu nesmetano proći. Rezultat je slijedeći: Parking znak Zabrane parkiranja je zamijenjen znakom Parkiranje dozvoljeno – kazao nam je Petar Despalatović, te dodao:

– Na ovome se nećemo zaustaviti, cilj je urediti i omogućiti svima parkirna mjesta (besplatno za stanare Varoša). To je samo jedna od važnijih stvari koje smo zajedno odlučili odraditi, naravno u suradnji sa svima iz Grada Splita koji mogu i žele pomoći – izričit je Despalatović, član Građanske inicijative Varošana (GIV).

– Baš san sritan i zahvalan. Rješenje u ovoj fazi je stvarno dobro. Koliko vidim žute su tamo gdje trebaju biti. Vrlo je važno postići suradnju umjesto sukoba, gdje i kad god je moguće. Uskoro slijedi lipa suradnja s komunalnim redarom, Čistoćom. Gospodin Ordulj iz Grada je pokazao dobar odziv u ovom slučaju. Pa i u jednom današnjem. Kako Petar kaže, zajedno smo jači. Lipo stentano, kako smo u našoj misiji i napisali – kazao nam je Frane Galzina, prvi čovjek Građanske inicijative Varošana.

Mladen Orlić, također član GIV-a, je također zadovoljan.

– Do jučer bi ovaj potez grada bio nevjerojatan, pokušali su opravdati napisane kazne ali nakon argumentiranih kritika uvidjeli su da su u krivu…Ovo nije mala stvar. Svi koji će u iducim komentarima pisati tipa “šta je ovo”, “par mjesta”, “zašto nisu ovdje ili ondje to napravili” i slično., takvima poručujem da se iz ovog primjera vidi da se ipak može nešto napraviti, može. I ‘Čistoća’ i komunalci hoće i imaju volje pomoći.., teško je ali samo ako ćemo se držati zajedno i biti uporni možemo nešto napraviti – zaključio je Mladen Orlić.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime