KOD VISA UHVAĆENA TALIJANSKA RIBARICA Zapovjednik i članovi posade sprovedeni u Vis na kriminalističko istraživanje

Danas oko 10 sati praćenjem podsustava za nadzor državne granice na moru unutar teritorijalnog mora Republike Hrvatske uočena je talijanska ribarica. Nakon uočavanja ulaska talijanske ribarice u teritorijalno more Republike Hrvatske od strane Nacionalnog pomorskog centra za prikupljanje podataka informacija je odmah proslijeđena najbližem policijskom plovilu Postaje pomorske policije Split koje je promptno reagiralo i bilo spremno za postupanje.


Prema prvim informacijama koje smo dobili iz PU splitsko-dalmatinske, ribarica je obavljala ribolov u našim vodama očito krivo procijenivši kako zbog lošeg vremena na moru to može obavljati neometano u hrvatskim teritorijalnim vodama, međutim, hrvatska pomorska policija spriječila je to uzaptivši ribaricu.

Strana ribarica se u ovom trenutku uz pratnju službenog policijskog plovila sprovodi  u luku Vis, te će policijski službenici provesti kriminalističko istraživanje nad zapovjednikom plovila i članovima posade radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti događaja, te podnošenja adekvatne prijave.

Nadzire se čitava morska granica

Policija naglašava da štiti državnu granicu na moru uporabom policijskih plovila i tehničkih sustava koji omogućavaju kreiranje operativne slike stanja sa podacima dobivenih sa radara i kamera.

“Radari i kamere su strateški postavljeni na mjestima sa kojih možemo nadzirati čitavu državnu granicu na moru kao i ukupni morski prostor Republike Hrvatske.Dovoljan broj policijskih plovila i tehnički sustavi kojima raspolažemo garancija su sigurnosti naše granice kao i cjelokupnog schengenskog prostora i pokazatelj spremnosti na sve izazove u svim vremenskim uvjetima” – ističu u PU splitsko-dalmatinskoj.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0