Koalicija ZA razvila programske smjernice za energetsku tranziciju otoka i ruralnih područja

Evo što sve planiraju

Ante Pranić

Ante Pranić kandidat za župana Splitsko-dalmatinske županije zajedno s kandidatima za zamjenike Dašom Dragnić i Antom Renićem, te nezavisnom kandidatkinjom Majom Jurišić, stručnjakinjom za održivi razvoj otoka, razvili su programske smjernice za energetsku tranziciju otoka i ruralnih područja.


Splitsko – dalmatinska županija prostorno je najveća županija u Hrvatskoj s idealnom klimom i vrhunskim uvjetima za korištenje sunca i vjetra te sa svojim otočnim biserima – predvodnicima održivog razvoja.

Splitsko – dalmatinska županija bilježi preko 3 milijuna turističkih dolazaka u 2019. godini od čega preko 60% gostiju koji borave u obiteljskim smještajima. Visoki troškovi struje znatno utječu na standard građana i malih iznamljivača, a preopterećenost poduzetnika prevelikim troškovima smanjuje njihovu konkurentnost i mogućnost razvoja.

Neplansko i netransparentno planiranje razvoja obnovljivih izbora energije osigurava sudjelovanje u energetskoj tranziciji samo odabranima. Vrijeme je za promjene koje će potaknuti uključivanje građana i omogućiti svima sudjelovanje u tranziciji. Stoga svojim program planiramo:

– Sufinancirati izgradnju 1.000 solarnih krovova obiteljskih kuća, turističkih iznamljivača, proizvođača…
– Poticati osnivanje energetskih zajednica i zajedničkih ulaganja JLS-ova, građana i investitora.
– Poticati edukaciju mladih i jačanje njihovih kompetencija.
– Poticati razvoj inovacija, uključivanje malih poduzetnika i otvaranje novih radnih mjesta.

Pozivamo ovim putem sve građane županije da izađu na izbore i biraju promjene – broj 5 za župana Antu pranića i broj 8 za listu koalicije Nezavisna lista mladih, Pametno za Split i Dalmaciju i HSLS.

 Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime