Ove  godine  Gradska knjižnica Marka Marulića Split obilježava 65. obljetnicu postojanja dječjih knjižnica kao zasebnih odjela namijenjenih djeci i mladima, a 2021. godine i 70. obljetnicu svog osnutka.

Danas, u svijetu sveopće globalizacije, opće dostupnosti svih mogućih elektroničkih medija i informacija, ali i socijalne otuđenosti mladih, možda se čini kako je knjiga drugorazredni kulturno- obrazovni medij ili da mladi puno manje čitaju. No, knjižničari koji rade u dječjim knjižnicama, znaju da  nije tako i spremni su potvrditi kako je potreba djece i mladih za knjigom, čitanjem i živom riječi, veća no ikada.

Zahvaljujući podršci Grada Splita, zalaganjem  kotarskih vijećnika s predsjednikom gradskog kotara Mejaši, Vicom Mihanovićem i Uprave Knjižnice s ravnateljicom Grozdanom Ribičić, ostvareni su svi preduvjeti da se, nakon punih 12 godina od posljednjeg otvaranja Odjela za djecu i mlade pri GKMM, otvori knjižnica u istočnome dijelu grada Splita koji broji ponajviše mladih obitelji s djecom do 18 godina. To dovoljno govori o potrebama toga, i susjednih kotara, za sadržajima koje može ponuditi  kulturno-obrazovna ustanova poput knjižnice.

Nadamo se kako će, na dobrobit građana kotara Mejaši i cijeloga Splita, a na radost knjižničara GKMM Split, tijekom 2020. biti realiziran ovaj hvalevrijedan projekt u kojemu će ponajviše  uživati oni kojima je to najpotrebnije, a to su, i ovaj puta – naša djeca!

  Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime