Knin ima novog gradonačelnika – Marko Jelić: Kninjani moraju osjećati da žive u kraljevskom gradu

Dr. sc. Marko Jelić, široj javnosti poznat kao osnivač i prvi dekan kninskog Veleučilišta "Marka Marulića", bit će prvi gradonačelnik Knina o kojem nije odlučio HDZ

HDZ i Josipa Rimac definitivno su izgubili Knin. Iako su rezultati još neslužbeni, nakon što su prebrojeni svi glasovi u oba stožera suglasni su da je pobjednik izbora nezavisni dr. sc. Marko Jelić, koji je osvojio 60 posto glasova.


Dr. sc. Marko Jelić, široj javnosti poznat kao osnivač i prvi dekan kninskog Veleučilišta “Marka Marulića”, bit će prvi gradonačelnik Knina o kojem nije odlučio HDZ, piše portal Tris.
– U životu sam u mnogočemu bio prvi, pa neka budem i u tome. Mogu reći da su građani odlučili tako jer nisu bili zadovoljni dosadašnjim politikom. Ja ću dati sve zajedno sa svojim suradnicima, ali i svim građanima Knina, da promijenimo situaciju u gradu na bolje, da se oni osjećaju ovdje onako kako se i trebaju osjećati u kraljevskom gradu – rekao je nakon prebrojavanja rezultata novi kniski gradonačelnik Marko Jelić.
– Prvo treba sagledati stvarnu situaciju gradskog proračuna i stvarnu situaciju gradskih resursa te na temelju toga poduzeti daljnje akcije na tragu programa koji smo prezentirali u kampanji – rekao je Jelić.
Najavljivao je rezultat 55:45 u njegovu korist, ali je dobio nešto više.
– Najavljivao sam takav rezultat na temelju prednosti od deset posto koju sam imao, zato što sam ja znastvenik – pojašnjava Jelić na početku velikog slavlja koje je već započelo u njegovom stožeru otvaranjem šampanjca.
U stožeru HDZ-a situacija je komorna. Josipa Rimac priznala je poraz, ali nije htjela dublje ulaziti u komentare rezultata.
– Ono što je važno, sutra je novi dan. Idemo dalje, za bolji Knin. Želimo da zajedno gradimo Knin, – rekla je Rimac novinarima okupljenim ispred stožera, najavivši komentar tek za dan dva, kad u stranci  naprave analize rezultata.
Ostavku na čelu GO HDZ-a za sada ne najavljuje, ali je ni ne isključuje. – Razgovarat ćemo u Gradskom i Županijskom odboru i napravit ćemo ono što bude najbolje za HDZ i za Knin. Nisam od onih konfliktnih. Sve ono što HDZ procijeni da je najbolje, tako će biti – rekla je Rimac, javlja Tris.
HDZ u 17-članom Gradskom vijeću Knina ima osam mandata i Rimac najavljuje da će biti konstruktivna oporba. – Sutra ćemo početi razgovore, a ono što je sada sigurno je da ćemo u vijeću biti konstruktivni i da ćemo se zalagati za ono što će biti bolje za sve građane grada Knina. Učinit ćemo Gradsko vijeće parlamentarnim, a o eventualnoj suradnji je već sada teško dati bilo kakav odgovor – rekla je Rimac.
– Dopustite da zadržim za sebe kako se osjećam. Ponosna sam jer znam da su ovi ljudi iza mene bili cijelo vrijeme sa mnom i da su dali svoj maksimum. O samim emocijama, o tome kako se osjećam, to ću moći reći možda za 24 ili 48 sati. Dala sam maksimum od sebe, dali smo zadnji atom snage. Građani su odlučili. Treba poštivati njihovu odluku. Dobila sam njihovo povjerenje tri puta, četvrti put nisam. To ne znači da me ne vole, niti znači da ja ne volim njih. To sam dokazala i to ću dokazivati i ubuduće – rekla nam je Rimac.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0