Danas je knaufovom pločom pregrađen prozor mjenjačnice “Auro Domus” koja je još u srpnju otvorena na vrhu Marmontove ulice u Splitu.

Način otvaranja ove mjenjačnice u srcu grada razbjesnilo je mnoge Splićane, tim više jer šef konzervatora dr. Radoslav Bužančić investitorskoj tvrtki “Auro Domus” nije dao odobrenje za probijanje zida kuće Pavlović te je zatražio obustavu radova.

– Nemam nikakvu informaciju osim što mogu kazati da investitor nikad nije pitao za bilo što. Mi smo poduzeli sve što smo trebali napraviti. S naše strane imaju zabranu, na teren smo slali inspekcije. Kako su na teren izašle i naša i građevinska inspekcija, pretpostavljam da investitor postupa po rješenju. Oni će u konačnici morati obratiti nama budu li htjeli nešto drugo raditi na tom mjestu, ali nama se zasad nitko nije obratio.

Ono što je činjenica, procedura je i dalje u tijeku, ona je pri našim inspekcijama u Zagrebu i to se dalje provodi. Tek po završetku te procedure nama se vraća na izdavanje novih posebnih uvjeta itd. Možda su oni odučili sami nešto riješiti, no ovoga trenutka takvih informacija nemam – kazao nam je danas Bužančić.

Niti u Gradu Splitu nismo dobili više informacija pa smo se obratili samom vlasniku, tvrtki “Auro Domus”. U kratkom razgovoru tek smo zamoljeni da pošaljemo upit pisanim putem, što smo i napravili, pa ćemo odgovor objaviti po primitku.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime