Trideset četvrtog dana štrajka u osnovnim i srednjim školama nastavilo se izjašnjavanje o Vladinoj ponudi za povećenje plaća. No, ako je suditi prema objavama na drušvenim mrežama – većina škola rekla je NE. Sindikalni predstavnici poručili su da će se štrajk u osnovnim i srednjim školama održati i u petak, 29. studenog.

Zanimljiva činjenica jest kako Osnovna škola Petar Kružić Klis te područne škole Prugovo, Konjsko i Klis Kosa do danas nisu niti jedan dan provele u štrajku. Međutim, situacija se danas promijenila. Na web stranici OŠ Petar Kružić Klis tako je osvanula obavijest kako je ‘Sindikat hrvatskih učitelja i sindikat Preporod najavio štrajk za petak, 29. studenog 2019. godine u ovoj školi’.

“Za sve informacije u vezi štrajka možete se obratiti na adresu elektroničke pošte: ured@os-pkruzica-klis.skole.hr ili na telefon 021 240 006.

Molimo Vas da daljnje obavijesti pratite na web stranici Škole, na kojoj će biti objavljena i informacija o održavanju nastave u ponedjeljak, 2. prosinca 2019. godine.”, stoji u obavijesti koju potpisuje ravnatelj Neven Tešija.

Zbog čega je došlo do preokreta te su se i ove škole odnosno njihovo osoblje odlučilo tek sada solidalizirati s kolegama diljem Hrvatske nije nam poznato.

Podsjetimo, Vlada je nakon maratonskih pregovora ponudila obrazovnim sindikatima povećanje plaća u 2020. za ukupno 10,4 posto, ali nije prihvatila njihov zahtjev za povećanjem koeficijenata složenosti poslova za 6,11 posto.

Sindikalni čelnici istaknuli su da vladina ponuda nije ono što su tražili, ali ne žele sami odlučiti o tome, već će konačnu odluku donijeti učitelji i nastavnici na sindikalnom referendumu.1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime