KLERIKALIZACIJA OBRAZOVANJA? Splitski FESB reklamira ispovijed, misu i klanjanje, dekanu ništa sporno

U komentarima građani su se zapitali "Di je after?"

Na facebook stranici splitskog Fakulteta elektronike, strojarstva i brodogradnje osvanula je najava za ispovjed, misu i klanjanje koje će se pod nazivom Nightfever održati 2. srpnja u 20 sati u dvorištu Studentskog doma dr. Franjo Tuđman u Sveučilišnom kampusu.


Sven Gotovac

Portal Index.hr kontaktirao je dekana FESB-a Svena Gotovca da provjere o čemu se radi.

“A što vas zanima? Kada se održava, da dođete poslušati misu? Bit ću iskren, kao dekan nisam upućen u detalje. Dobili smo obavijet od više instance, tj. od Sveučilišta. Događaj organizira Katoličko-bogoslovni fakultet koji je sastavnica Sveučilišta. Ako Vlada pošalje obavijest, mi je također stavimo. Ja nisam recenzent”, kazao je Gotovac da bi se odmah potom požalio kako ga mediji zovu samo radi negativnih stvari, a nikada lijepih, poput promocija doktora znanosti i slično.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/fesb.hr/photos/a.316890561673286.90286.172738712755139/1726029964092665/?type=3&theater” bottom=”30″]

Gotovac bi recenzirao sadržaj koji objavljuju mediji?

“Eto, vidite kako ste odmah promijenili ploču. Valjda mogu izraziti stav. Po meni, ovdje se diže frka bez veze. Odmah me je nazvala Marijana Puljak i pitala što je ovo, a vidim da je i vas zvala”, konstatirao je Gotovac.

Pokušali smo doći do rektora Šimuna Anđelinovića, no nije nam se javio. Inače, komentari na reklamu mise, ispovjedi i molitve u organizaciji Sveučilišta i Nadbiskupije redom su negativni.

“Klerikalizacija obrazovanja, metoda eliminacije, čime se bavi FESB, je li vam hakiralo stranicu?”, samo su neki od komentara.Marijana Puljak kazala je za portal Index.hr kako je Gotovcu poslala SMS jer ju je iskreno začudilo da njezin bivši fakultet na kojem je studirala i držala kolegije prenosi pozive na misu. “Što ima s tim i Sveučilište i FESB?”, u čudu se zapitala Puljak.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0